JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

mitä tekisit, jos voisit tehdä mitä vaan?Ajattelin ensin, etten julkaise tätä postausta näin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Nimittäin tällä hetkellä monen arki on kaaoksessa ja suurimmat mietteet suuntautuvat siihen, miten ihan tavallinen arki saadaan pyörimään. Koen, että siinä juuri tämä kaiken kamaluuden kauneus piileekin. Elämä ei saa pysähtyä, eikä omia haaveitaan saa unohtaa.

Ainakin omalla kohdallani haaveet ja tulevaisuuteen katsominen on se, joka pitää pyörän pyörimässä ja järjen päässä. 

Vielä pari viikkoa sitten luulin jääväni ihan normaaliin tapaan kahden viikon mittaiselle talvilomalle. Jo ensimmäisellä viikolla tavallinen muuttui poikkeukselliseksi. Tavallinen töihinpaluu muuttuu vaivaiseksi kahdeksi vuoroksi, joita seuraa taas kahden viikon loma.

 Joten, mitä muuta tässä enää voi kuin unelmoida?

Mietitään siis nyt sitä, mitä tekisit, jos voisit tehdä mitä vaan. Heitä villeimmätkin ideat ja ajatuksenparret paperille tai ruudulle. Se auttaa. Se tuo toivoa. Lupaan!

Sisällöntuottaja / strategi
Aloitetaan realistisimmasta haaveesta. Sain viime vuoden puolella myynnin ja markkinoinnin AMK-tutkinnon taskuuni ja siitä asti olen haaveillut ysistä-viiteen-tyylisestä työstä markkinoinnin parissa. Sisällöntuottajan ja strategin tehtäviä olen päässyt tekemään jo muutamissa määräaikaisissa projekteissa, mutta vielä ei ole osunut kohdalle sitä täydellistä kokoaikaista työtä.

Työmentaliteetiltani olen hyvin kädet suoraan saveen tyyppinen. Uudella alalla olen tykästynyt juuri siihen markkinoinnin taustatyöhön, kun saa viilata videoita, konseptoida ihan uudenlaisia asiakastarpeita sekä laatia kamppiksia ja strategioita.

Jano luovempaa työtä kohtaan alkoi herättelemään mieleni sopukoita ja miettimään uraputkeni suuntaa. Minulla on kymmenen vuoden kokemus myyntityöstä, enkä haluaisi heittää kokemustani kankkulan kaivoon. Myynti ja markkinointi kulkevat käsi kädessä, joten mitä jos katsoisin uraani vain vähän toisesta vinkkelistä?  
Same same but diffrent.Koirauimalayrittäjä
Leikittelimme joskus ajomatkalla avopuolisoni kanssa ideoita siitä, mitä tekisimme jos olisimme yhdessä yrittäjiä. Tähän ideaan ei ollut kahta sanaa, sillä tiesimme heti, minkälaisen yrityksen laittaisimme pystyyn. Se olisi ehdottomasti koirille suunnattu uimahalli. Olemme todella koirarakkaita molemmat. Siis oikeastaan koirahulluja, joten miksei tehtäisi siitä myös bisnestä?

Tällä samaisella automatkalla keksimme koirauimalalle jo kokonaisen konseptin. Uimalassa tulisi olemaan kolme erillistä uima-allasta: matala allas pikku piskeille ja syvempi allas isommille hurtille, ja pitäähän uimalassa olla aina vauhtiradat kovemmille urheilijoille. Vauhtiradoilla olisi hyvä heitellä kelluvia leluja, joita koirat voisivat rauhassa noudella.

Pyörittäisimme koirauimalaa perheyrityksenä mutta mukaan mahtuisi myös ulkopuolisia ammattilaisia. Koko uimalan konsepti olisi täydellinen, jos mukaan saataisiin esimerkiksi koiriin erikoistunut osteopaatti, joka tarjoaisi koirahierontaan.

Tämä on jopa niin söpöä, ettei se voi olla totta. Ainakin toistaiseksi tämä jääköön haaveeksi. Unelmaksi kolkuttelemaan takaraivoon - "ehkä vielä joskus". Lastenkirjailija
Jos saisin tehdä mitä vain, kirjoittaisin ja kuvittaisin kirjoja lapsille. Omaan hyvän ja vilkkaan mielikuvituksen, jonka saattelemana aloin eräänä iltana miettimään, miten voisin sitä parhaiten hyödyntää. Lapsen mieli on ihanan vastaanottavainen, innostuva ja puhdas. Lapselle lukeminen on itsellenikin terapeuttista ja hauskaa, kun saa eläytyä juonenkäänteisiin ja imitoida erilaisia hahmoja.

Omasta lähipiiristäni löytyy kolme pientä tyttöä ja minulla on pieni kummipoika, joista koeyleisökin löytyisi. Joten pitäisikö? Orastavasti pallottelin jo ajatusta siitä, että tekisin tuleviksi joululahjoiksi jokaiselle neljälle lapselle omat personoidut seikkailukirjat. Kuvittaisin heidät mielikuvitusmatkoille.

Katsotaan. Tämän asetan vahvasti "ehkä vielä joskus"- kategoriaan. Ainakin jos kynä ja hiiri pysyy hyppysissä vielä eläkepäivillä, sitten viimeistään toteutan tämän! Tosin, tämä nykyinen koeyleisöni on jo siinä kohdassa vahvasti kasvanut ulos kohderyhmästä.
Mitä sinä tekisit, jos voisit tehdä mitä vaan?Kommentit

 1. Oi että miten upeita kuvia! Lastenkirjailija ois kyl siisti olla, kun siinä ei ole lähes mitään rajoja *.*
  Mä varmaan lähtisin tutkimaan yhteiskunnan epäkohtia tutkivan journalismin hengessä, kirjoittaisin silmiä avaavan artikkelin ja tavoitteena olisi vuoden journalisti -palkinto! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Toi tutkiva journalismi kuulostaa tosi hyvältä! Nostan myös hattua, ei oo meinaan helpoimmasta päästä mutta ehdottomasti tavoittelun arvoista :) Anna mennä vaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page