JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

Ystävät - ne pirulaiset, jotka tekivät minusta minut


Ystävänpäivä. Se maaginen päivä, jolloin saa tuntea suurta kiitollisuutta ystävistään. Vaikka omia ystäviään arvostaa jok'ikinen päivä, huomaan silti aina näin ystävänpäivänä vaipuvani muistoihin ja ajatuksiin: "hemmetti mulla on mahtavia ihmisiä elämässä!" Jokainen heistä on erilainen. Jokainen heistä on ihana ja ennen kaikkea, jokainen heistä on mulle kultaakin arvokkaampi.

Jopa tässä ystävänpäivän kynnyksellä yllätin itseni miettimästä, että ilman ystäviäni en varmastikaan olisi tälläinen ihminen, kuin nyt olen. Muutaman kanssa olen saanut viettää melkein koko elämäni. Toisten kanssa ollaan leikitty jo ala-asteella ja toisten kanssa ollaan teini-ikäisinä koeteltu yhdessä rajoja - ehkä jopa vähän kapinoitukin. Ollaan opittu yhdessä ja tehty virheitä yhdessä. Ennen kaikkea, kasvettu yhdessä. Vaikka suurimman työn kasvatuksessani ovatkin tottakai tehneet vanhempani, kuuluu osa kiitosta myös ystävilleni. Huomaan oppineeni ystäviltäni paljon ja huomaan omaksuneeni itseeni piirteitä, joita ystäväpiirini on minuun luonut.Sitä se yli kymmen vuoden ystävyys teettää!

"Friends come and go, like the waves of the ocean. But the true ones stay, like an octopus on your face"
Niin miehissä, kuin ystävissäkin huomaa kyllä helposti, ketkä ovat ne, jotka vetävät sinua puoleensa. Kuulostaa varmasti todella kliseiseltä, mutta vasta sen oikean kohdalla olen löytänyt myös parisuhteesta sen ystävyyden. Sen tunteen, kun poikaystäväsi ei ole "vain" poikaystävä, vaan samalla paras ystävä. Se on varmasti meidän suhteen suola. Ollaan kumppaneita, mutta samalla ystäviä. Voi kuulostaa myös jonkun korvaan hullulta, mutta omalla kohdallani näin ei aina ole ollut. Oikeastaan koskaan aikaisemmin. Ja sitä jos jotain arvostan todella paljon.

"It is not a lack of love, but a lack of friendship, that makes unhappy relationship"


Ystäväni ovat opettaneet minulle...

... että vaikka välimatkaa olisi paljonkin, niin silti ystävät raivaavat aikaa.

... että ystävyys ei kuulu olla vaikeaa. Ei tietenkään ystävyyskään ole aina ruusuilla tanssimista, mutta pitää antaa enemmän kuin ottaa.

... että olen edelleen sama Jenna vaikka mentäisiin syveen tai saveen.

... että elämä ei ole liian vakavaa. Ystävät ovat myös opettaneet minut nauramaan.

... että elämässä voi tuntea onnellisuutta ihan vaan siitä, että tietää näiden tärkeimpien ihmisten olevan elämässä - vaikka näkisikin harvoin.

... että pitää kertoa, jos toinen näyttää krapula-aamuna petolinnun perämiseltä. Se se vasta on rakkautta ja välittämistä.

... että toisaalta välillä kuuluu olla hiljaa. Maata sohvalla ja katsoa telkkaria, kuin vanha pariskunta konsanaan.

... että oikea ystävyys on ikuista 💓

... että hyvä ystävä on valmis vaikka sotaan puolestasi.

... että hyvälle ystävälle ei voi olla pitkään vihainen. Se on fyysinen mahdottomuus. Hyvän ystävän kanssa riitely voi olla myös mahdottomuus. Tai kerran jos kymmenen vuoden aikana kinastelee, teineinä foto playta pelatessa, niin lasketaanko sitä?

Hyvää ystävänpäivää!

Ota sinäkin tänään illalla aikaa ja mieti miten ystäväsi on sinua muovanneet. Ja tottakai, muista huomenna kiittää siitä heitä 💗

Kommentit

Form for the Contact Page