JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

missä meillä pihistellään ja panostetaan?Kulutustottumukset, oli ne sitten omat tai jonkun muun, niin silti ne aina kiinnostaa. Varsinkin nyt kun asuu toisen ihmisen kanssa, on alkanut huomaamaan ihan erilaisia kulutustottumuksia. Niin hyvässä, kuin pahassa. Meille on muodostunut omat ketsuppi vuorot - kyllä luit oikein! Ihan vaan siksi, että toinen on tottunut kuluttamaan toista ja makuasioista ei voi kiistellä, niistä vuorotellaan!Pihistetään...

... elektroniikassa: Meillä on vanha läppäri, joka hurisee aika kovaa ja mitä nyt satunnaisesti jumittaa. Mutta silti vielä oikein toimiva! Merkkikään ei ole omena. Sama pätee puhelimiin. Omistan Sonyn, joka maksoi uutenakin vain muutaman hassun satasen. Toimii moitteettomasti, mitä nyt näytön sain halkeamaan - mutta pääasia, että toimii. Varsinkaan elektroniikan suhteen meillä ei olla kovinkaan ronkeleita, eikä merkkiuskollisia.

...  astioissa & huonekaluissa: Tällä hetkellä puolet meidän astioista on joko ikeasta tai lahjoiksi saatuja (tai mäkkäristä saatuja coca cola-laseja)  Muutamat hassut arabiat löytyy kaapista, mutta kumpaakaan meistä ei ole ikinä inspiroinut kerätä täydellistä astiastoa. Sama pätee huonekaluihin. Kumpikaan ei ole koskaan hurahtanut kodeissaan designista, vaan meidän huonekalut on melkoisia keräilyeriä eri paikoista. Kun muutettiin yhteen luovuin suuresta osasta huonekaluistani, mutta raahasin mukanani kaikkein tärkeimmät. Ei designia vaan semmoisia huonekaluja, joille on kertynyt ajan saatossa tunnearvoa. Joku voisi kauhistua meidän kahvipöytää, joka on ehtaa ysäriä ja vieläpä rottinkia. Mutta se on palanen vanhempieni saamista kalusteista, joita he saivat häälahjaksi. Vanha (ja ehkä vähän ruma) mutta sitäkin arvokaampi minulle.

... vaatteissa: Tiedättekö mitä? En rehellisesti edes muista, koska olen ostanut vaatteita viimeksi normaali hintaisena. Olen semmoinen tarjoushaukka, että ei ole toista. Kärkyn jatkuvasti alekoodeja, ja tähän mennessä olen huomannut, että aina ne vaatteet menee alennukseen jossain kohtaa. Tämä on myös petollista, kun niitä pikku nyssäköitä saa kantaa postiautomaatista joka kuukausi. Ihan vaan "koska halvalla sai" Tässä pitäisi ehdottomasti ryhdistäytyä!Pihistetään ja panostetaan:

ruuassa: Molemmille meille ruoka on enemmän nautinto, kuin pakollinen toimenpide jolla eletään. Mikko on vielä oikein mahtava kokkisielu, ja iltaisin onkin ihanaa tehdä "yhdessä" ruokaa. Eli Mikko tekee, ja minä härvään. Kuitenkin ruoka-aineissa tarjoushaukka nostaa päätään. Tuijotetaan aina kaupassa kilohintoja ja hintaeroja eri merkkien välillä. Ja tottakai koriin päätyy aina ne hinnaltaan halvimmat tuotteet. Puhumattakaan niistä punaisia prosentti tarroja ruuissa. Olen jopa pari kertaa raahannut Mikon kauppaan viimeisellä tunnilla tonkimaan niitä punaisilla tarroilla koristettuja tuotteita, ihan vaan koska silloin -30% on -60%

Panostetaan...

... Elämyksissä: Mielellään panostetaan rahalla saataviin, mutta ehkä jopa aineettomiin asioihin tai palveluihin. Tykätään käydä yhdessä katsomassa jääkiekkoa, saatetaan ajaa 100 kilometriä ihan vaan iltakahville erilaiseen miljööseen, että saadaan aikaan hauska yhteinen minireissu. Ei ehkä kulutuksen kannalta paras vaihtoehto, mutta meille yhteiset elämykset on tärkeitä.

... Zero Cola: Ainut merkki, joka on pyhä. Ja jota saa koko ajan tuoda kaupasta. Tunnustan, että mä olen todella riippuvainen Zero Colasta. Nimenomaan Zerosta, ei mistään musta merkistä tai laadusta. Vaan Zerosta. piste.

... Luonnonkosmetiikassa & vegaaniset meikit: Tämä on mulle uusin "löytö", johon haluan mielelläni panostaa. Pikku hiljaa olen alkanut keräämään ettisempää meikkipussin sisältöä. Pala palalta, yksi tuote kerrallaan. Samalla eettisempää, ja ihana kokeilla avoimin mielin uusia tuotteita. Tähän asti on kaappiin päätynyt jo hiustenhoitotuotteita ja muutamia pieniä meikkituotteita. Tässä asiassa voisin vastaanottaa myös hieman apua! Koska tuotteet on mulle vielä aika tuntemattomia, niin heitä mulle vinkkejä, jos tiedät jotain hyviä luonnonkosmetiikkatuotteita :)

... Omannäköiseen sisustukseen: Kuten kerroin meillä ei käytetä design huonekaluja, mutta varsinkin taulut ja koriste-esineet on tarkoin valittuja matkamuistoja. Meillä on kaksi isoa taulua, jotka molemmat on hankittu meidän ensimmäiseltä yhteiseltä ulkomaanmatkalta (Balilta), samoin koriste-esineet on reissuilta ja olohuoneen tauluseinä on itse koottu meidän yhteisistä ja meille tärkeistä valokuvista. Ainut mikä vielä puuttuu, on DIY projektina tehtävä maailmakartta, johon aletaan keräämään, joko nuppineuloja tai tarroja yhteisten reissujen kohdalle. Eli meidän kodissa näkyy sen yleisilmeessä todella vahvasti meidän yhteinen elämä ja muistot.

...Harrastuksissa: Meillä pelataan lätkää, säbää, kotikuntoillaan ja blogataan harrastuksena. Molemmat välineurheilee omien harrastuksiensa parissa, eikä toinen osapuoli mukise mitään. Molemmilla on omat harrastukset, joihin panostetaan niin aikaa, kuin rahaakin.Kommentit

  1. Mielenkiintoinen postaus! :) Mä en oikein tiedä mistä me pihistetään, ehkä matkojen suhteen ainakin ettei reissata kalliimmalla mahdollisella tavalla :D Mutta matkustelu on myös semmoinen mihin käytetään tosi paljon rahaa :) Turhaa shoppailua koitan vältellä niin siinä säästää jo hyvin rahaa. Haluaisin kyllä ostaa enemmän luonnonkosmetiikkaa, mutta joskus vaan kirpasee ne hinnat, vaikka tuotteet hyviä ovatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa erittäin fiksulta tavalta matkustaa :) tottakai reissuihin saa uppoamaan rahaa, mutta hyvähän se on vertailla hintoja :) mäkin tykkäisin panostaa niihin vielä enemmän. Sanotaanko näin, että oon vielä aika tutustumisvaiheessa mutta luonnonkosmetiikka on ehdottomasti yksi niistä asioista, joihin haluan panostaa nyt - ja jatkossa vielä enemmän :)

      Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page