JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

3 x unitulkintaa & sattumaa menneeltä viikolta


 Viimeisen viikon aikana on ollut nähnyt mitä ihmeellisempiä unia. Mikä on sikäli hassua, sillä todella harvoin muistan unia enää heräämisen jälkeen. Nuorempana mulla oli käytössä kummilta saatu unipäiväkirja. Sitä oli kiva pitää yöpöydällä ja kirjata unia ylös aina heti aamulla, silloin kun niitä sattui muistamaan. Vielä hauskempaa olisi lukea niitä unia jälkeenpäin.Myönnän, että olen melko taikauskoinen ja kaikki ennustus ja esim. juurikin unien tulkitseminen on pelottavaa puuhaa, sillä välillä uskon niihin liiankin paljon, varsinkin jos ennustus tai merkitys tulkitaan jotenkin negatiiviseksi tai pahaa tarkoittavaksi. Siksi mua vähän hirvitti lähteä googlettamaan unien merkityksiä, tätä postausta varten. Mutta mennäämpä nyt niihin uniin!

Uni 1: Näin unta, että kaatusin pihalla ja suustani irtosi useampi hammas. Osa ylärivistä ja osa alarivistä, mutta kaikki todellakin näkyviltä paikoilta. Heräsin siihen paniikkiin, kun peilistä tuijotin niitä mustia aukkoja hammasrivistössäni.

Merkitykset: kaatuminen (ja putoaminen) merkitsee unessa epäonnistumisen pelkoa, tai pelkoa siitä, että tuottaisi jollekin pettymyksen. Hampaan putoaminen unessa saattaa varoittaa sairaudesta, joskus jopa onnettomuudesta. (*)

Sattuma: Uneni jälkeisenä iltana Mikolla oli jääkiekkopeli, jossa hän sai jääkiekkomailan naamaansa. Onneksi tilanteesta selvittiin auenneella ylähuulella, mutta vaihtopenkillä Mikon joukkuekaveri oli heilutellut kaikkia Mikon hampaita ja varmistanut, ettei mikään niistä ole irti. Onneksi ei ollut! Sattumaa? Vai lasketaanko tämä onnettomuudeksi, jota uneni viesti?Uni 2: Näin unta, että voitin raaputusarvasta 100 000 €. Muistin aamulla ihan kirkkaasti, miltä arpa näytti, kun sieltä paljastui kolme samanlaista symbolia, joilla voitin tuon rahasumman. Ensimmäisenä ojensin arvan Mikolle ja paniikinomaisesti vain totesin, etten voi pitää arpaa, koska siinä on liikaa rahaa (wtf?!)  Mikko ei huolinut arpaa, mutta ei ikinä käyty lunastamassa mitä. Pelkäsinkö mä oikeasti noin paljon, sitä suurta rahasummaa? :D

Merkitys: En löytänyt noille arvoille omaa tulkintaa, mutta voiko lottovoittoon heijastaa tuon arpavoiton? Lottovoitto nimittäin merkitsee arjen kaipuuta huolettomaan elämään ilman jokapäiväistä vastuuta. Raha unessa: Jos unessa vastaanottaa rahaa, tulee saamaan myös valve-elämässä pääomaa, yleensä henkistä mutta toisinaan maallista laatua olevaa. (*)

Sattuma: Tähän ei ole mitään suoranaista sattumaa, muuta kuin, että pakkohan se on arpa ostaa! Tosin Mikko teki eilen lottolipukkeen, että jos tämäkin uni kapsahtaa hänen nilkkaan, niin enkö olekin oikeutta tuohon 100 000 € osinkoon? :D
Uni 3: Ollaan ystävien kanssa suurella risteilyaluksella, jossa tulee evakuointi kuulutus. Jostain syystä minut pistetään koputtelemaan hyttien oviin, ja varmistamaan että ihmiset tulevat ulos hyteistään. Osassa hyteistä on mulle entuudestaan tuttuja ihmisiä, osassa ihan tuntemattomia. Muutamassa hytissä on murhamiehiä. Huom! monikossa :D Heräänkin siihen, että pitkän käytävillä harhailun jälkeen löydän takaisin omaan hyttiin, jossa itken ystävilleni, että miksi pistivät minut asialle, kun nyt on monta murhamiestä kannoilla. (wtf?!)

Merkitys: Laiva kuvastaa unessa: unennäkijän elämänmatkaa. Koska matkaa tehdään vesiteitse, voi laivamatkan sanoa kuvaavan unennäkijän tunteita, ajatuksia ja alitajuntaa. Ylellinen huvialus kertoo luksuksesta ja ylenpalttisuudesta. Murha unessa: Unessa murha kertoo eteen tulevasta vaikeasta tilanteesta. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen keitä unessa on paikalla. Murhaaja kuvaa elämää hankaloittavaa ihmistä. (*)

Sattuma: Normaalisti en näe / muista mitään uniani, mutta nyt viikon sisällä useammankin kerran. Ja kaikki aivan erilaisia unia. Sattumaa? Vai onko sillekin joku merkitys? Suoraan tähän uneen ei liity mitään sattumaa, mutta minua kyllä ihan oikeasti kiinnostaisi tietää, mistä nämä unet oikein kumpuaa?

Uskooko teistä joku tämmöisiin unien merkityksiin tai enneuniin? Vai onko ne teistä ihan huuhaata?

(*) Merkityksien lähteinä käytetty: hedelmapuu.com
Kommentit

 1. Toi asun asu on kyllä tosi siisti! <3 Leopardikuvio on vaan niin paras :) Ja haha noi unet! Mäkin näen aina mitä kummellisempia unia ja sitten tutkiskelen niitä.. :D Mä en tiiä mitä tekisin jos voittaisin noin suuren summan rahaa, sekoaisin varmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tykkäät! Sillä sitä on tulossa lisää- ja paljon! Toi takki on kasvanut muhun kiinni, ja on ehdottomasti sen puitteissa talven paras alelöytö :D
   Sanoppa se, mäkin varmasti sekoaisin :D Sen takia en varmaan edes unessa kehdannut ottaa sitä vastaan :DD

   Poista
 2. tää oli tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! mäkin aina yritän parhaani mukaan tulkita kaikkia mun outoja unia x) yllättävän hyvin netistä löytyy noita unien merkityksiä.

  ps. ihana tuo sinun asu <3 punainen paita ja leoparditakki käy kivasti yhteen 8)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä aika hauskaa (ja samalla pelottavaa) etsiä noita merkityksiä :D Eniten mietityttää, että mistä alitajunnasta nää unet oikein kumpuaa, ja ennenkaikkea miksi :D

   Kiitos paljon <3

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page