JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

Kesän lapsi mä oon

Kesä on aina ollut hetkessä elämisen aikaa. Siinä missä talvella on ihanaa maata viltin alla, nököttäen visusti neljän seinän sisällä, niin kesällä tekee mieli mennä ja tulla miten haluaa. Polttaa kaikki to-do-listat ja värjätä tukka mustasta punaiseksi. Niin mäkin tein. Herättelin toden teolla sen kesäkissan sisälläni ja karistin viimeisetkin rippeet menneestä talvesta. Kesällä unohtuu kaikki stressi ja kesällä voi muka elää paljon huolettomammin, vaikka samat velvollisuudet seuraa mukana kesät talvet. Mieli on kuitenkin keveämpi. Siksi tunnustan: Oon sielussani oikea kesän lapsi.Ensimmäiset merkit tästä kesäsielusta huomasin, kun katsoin kalenteriani. Siinä missä koulutehtävät väistyi, tuli tilalle kissanristijäiset ja muut kesäliitelyt. Suomen kesää ei kuitenkaan kestä kovin kauaa, muutaman kuukauden ja huomaan tässä vaiheessa, että mieleeni tehty kesän bucket list on niin pitkä, että ei varmaan kesäillat riitä niitä suorittamaan. Silti tälläinen kesäsuunnitelmien listaus ei tuota yhtään stressiä. Toisin kuin vastaava lista taas syksyllä kouluhommista. Kaikki on paljon vapaampaa. Jos suunnitelmat meneekin pipariksi, ei haittaa! Pistetään suunnitelmat toteen taas seuraavana päivänä. Homma toimii myös päinvastoin. Jos aurinkopaistaa on kiva lähteä kuhan vaan ajelulle, ja huomata että ajoitte juuri Ikeaan asti ostamaan kympillä vessanroskiksen ja pari kynttilää. Ei haittaa! Kesä on tarkoitettu juuri tälläisille extemporee reissuille! Kesä antaa myös hyvän tekosyyn juhlistaa aivan kaikkea. Siis nyt tarkoitan oikeasti aivan kaikkea. Ystäväni jopa järjesti hevoselleen kolmekymppiset. Oli vuokrattua tilaa, heppa siellä pihalla poseeramassa ja vastaanottamassa rapsutuksia. Oli myös boolia ja lahjaksi synttärisankari oli toivonut kuivattua ruisleipää ja porkkanoita. Kuinka siistiä! Harmittaa, että tupla buukkauksen takia en kerennytkään noihin kemuihin. Mutta silti kesällä varmasti löytyy hetki kippistää tällekin! Ja täytyy kyllä myöntää, että ihan mahtava idea! 😍


Kesä tuo mukanaan myös ihan erilaista energiaa. En voisi kuvitellakaan talvella poistuvani kotoa enää illalla, kun on pimeää ja koleaa. Mukavuudenhalu pitää minut visusti sohvalla. Mutta voitko kuvitella kesäyölle parempaa tekemistä kuin yöuinti ja lapsenmieliset vesileikit keskellä yötä? Kuulostaa aika täydelliseltä, eikä kesällä takaraivossa kolkuttele edes aamuherätykset. Tälläkin hetkellä mulla on edessä yli viikon kestävä työputki, ja tänään vain yksi vapaa. Mutta ei haittaa! Kesällä arkikin tuntuu enemmän juhlalta. Vaikka istuisin aamu viideltä autossa matkalla töihin, on suu silti hymyssä. Koska silloin paistaa jo aurinko! Työpäivien jälkeenkään ei tee mieli heti kaatua sohvalle vaan mielummin lähtisin extempore seikkailulle. Mutta tämäkin onnistuu vaan kesällä. Talvella itkisin samassa tilanteessa varmaan itseni uneen ja kiukuttelisin nuutunutta ja väsähtänyttä oloani. Kesää kestää niin kovin vähän joten mitä sitä suotta stressaamaan? Nukkua voi sitten taas talvella, ja käpertyä muumin tavoin nukkumaan talviunta uuvuttavan kesän jälkeen.


Huoleton kesän lapsi alkaa näkyä myös ulkonäössä. Hiustenväri muuttui jo räväkämmäksi, mutta vaatteet ja meikit laimenevat. Kesän tuoman päivetyksen päälle ei tee edes mieli tunkea suurta pakkelikerrosta. Tekee mieli olla huoleton. Sipaista maksimissaan rajaukset silmiin ja kevyt kerros bb-voidetta. Hiuksetkin saa hapsottaa harjaamattomina ja huolettomina. Näissäkin kuvissa kiteytyy hyvin tämä kesän lapsi. Ihan simppeli trikoomekko päällä ja tukka laittamatta. Mutta haittaako?  Ei mua ainakaan. Koska kesällä ei kuulu stressata mistään! Kesällä kuuluu nauttia!Onko täälä muita kesän lapsia? Mulle sielunsiskoja tai -veljiä? :)

Kommentit

 1. Oi miten ihania kuvia! <3 Mullakin on nyt kesällä paljon kivoja juttuja suunnitteilla, mm. mökkeilyä, piknikkiä ja kylpylässä käymistä. Talvisin tykkään vaan makoilla viltin alla ja katsella sarjoja, kun taas kesällä tekee mieli puuhailla kaikenlaista. :D

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesällä on kyllä paljon miellyttävämpi puuhailla kaikkea :) sun kesä suunnitelmatkin kuulostaa ihanan rennoilta ja kivoilta :)

   Poista
 2. Oot jotenkin niin suloisen näköinen näissä kuvissa! <3 Kesänlapsi :) Mä oon koko kesän töissä, olin mä melkein kaksi viikkoa nyt lomalla ja elokuussa viikko lomaa, mutta kaksi kuukautta kesästä menee töissä. Ei auta harmitella vaan pitää ennen töitä ja töiden jälkeen tehdä kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3 onneks sulla on vielä lomaa edessä ja päivätkin on pidempiä näin kesäisin niin ennättää tehdä kaikkea kivaa! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page