JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

Baby shower - vauvakutsut


Nyt poiketaan aika paljon tämän blogin normaalista aihepiiristä mutta puhutaanko vauvoista hetki? Tänään olin nimittäin järjestämässä vauvakutsuja, eli baby showereita. Eilen illalla tein viimeisiä omia valmisteluja ja olin ihan innoissani kaikesta. googlettelin erilaisia leikkejä ja seurapelejä kutsuille ja askartelin. Olin niin innoissani, että pahimman adrenaliini rushin mentyä ohi nukahdin puoli istuvaan asentoon sänkyyn enkä kerennyt laittaa edes kelloa soimaan :D On tämä rankkaa puuhaa!


Suunniteltiin kutsuja jo muutaman kuukauden. Aluksi koottiin facebookissa porukkaa kasaan. Itse odottavan äidin perheenjäseniä, sukulaisia ja kavereita. Kun kaikki oli koossa ja kartalla mistä on kyse alettiin keksiä päivää. Päivä saatiin sovittua jo hyvissä ajoin niin ei tullut kahinoita ja kaikki kerkesivät esittää töissään vapaatoiveen. Joten muistakaa olla aikaisin liikkeellä! Seuraavaksi alkoi tarjoiltavien suunnittelu. Kuka tekee? Mitä tekee? Kuka hankkii? Kaikille saatiin kokoon omat syömingit ja juomingit omien taitojen mukaisesti. itse olen ainakin todella surkea leipomaan. Tykkään puuhasta kovasti mutta siitä lopputuloksen ulkonäöstä ei tiedä ikinä, joten lupauduin leipomaan vain jotain helppoa piirakkaa ja jätin täytekakun leipomisen ihan hommansa osaaville.

Tänään aamulla tein aamukahvin äärellä viimeisiä askarteluja kun facebook ryhmään alkoi sataa viestejä. Voi ei! Kello on n.10 aamulla ja ystäväni poikaystävä oli vienyt juhlakalun jo kaupoille pyörimään. Tarkoituksena oli harhauttaa odottavaa äitiä jotta päästään heidän kotiin koristelemaan ja valmistelemaan ja että kekkerit tulisivat ihan yllätyksenä. Mutta meidän piti kokoontua vasta 12.00, eli nyt on 2 tuntia liian aikaista! Äkkiä ampaisin peilin eteen siistimään aamuista olemusta ja Mikon edessä vaihtui pleikkarin ohjain kynään ja askartelupaperiin. Silti selvittiin, saatiin kekkerit pystyyn ennen parin kotiin saapumista ja harhautus onnistui. Ystävämme ei arvannut mitään ja tirautti siinä eteisessä jopa pari yllättynyttä kyyneltä liikutuksesta.


Ohjelmaa oli kaikki googletellut tahoillaan. Ensin syötiin, seurusteltiin ja kahviteltiin. Tutkittiin jo ihan valmista vauvanhuonetta ja ystävämme availi lahjoja. Mitä meidän ohjelmat piti sisällään?:

* puuttuvat sanat - olin askarrellut värillisille papereille tunnettuja lastenlauluja ja tuutulauluja. Mutta laulujen virkkeistä puuttui sanoja ja äidin piti täyttää puuttuvat sanat. Mm. ihme ja kumma biisin lopusta tuli kyllä aivan erilainen kuin mitä minulle oli laulettu. Aika hupaisaa!

* milloin ja millainen? - ystävämme sisko toi juhliin kesäkuun kalenterin jonne jokainen vieras ja itse äiti arvasivat tulevan vauvan sukupuolta, painoa, pituutta ja nimiä. Hauska idea ja kuukauden päästä katsotaan kuka osui lähimpään.

* lapsivisa - tietovisan omaisesti oli koottu muutama kysymys lapsiin ja vanhemmuuteen liittyen. Tämä ei kyllä ollut ihan minun heiniä, vaan taisin saada vain 2 pistettä.

* Vaipan heitto - Odottava äiti heittää morsiuskimpun tavoin vaippaa johon oli kirjoitettu vauva 2017? Eli kuka on seuraava joka saa vauvan. Kaikki taisivat enemmänkin vältellä lentävää vaippaa mutta minun jalkoihin se kapsahti...

* mitä tuli syötyä? - Ehkä kekkereiden ällöttävin ja mieleenpainuvin leikki oli vaippoihin sulatettu suklaa. Meille jaettiin laput ja 6 "kakkaista" (suklaista) vaippaa laitettiin kiertoon. Sai haistaa ja maistaa minkälaisia suklaita niihin oli sulatettu :D


Omaan mieleen mieluisin ja kyyneleet silmiin saava ohjelmanumero oli ihan normaalin keskustelun lomassa kun kysyttiin että ketkä tulee vauvan kummeiksi. Ja arvatkaa mitä! MINUA PYYDETTIIN KUMMIKSI!!! Herkistyin (herkistyttiin myös tulevan äidin kanssa molemmat) ihan kyyneleet silmissä koska voiko olla ihanempaa?! Rakas, parasystäväni saa lapsen ja minä pääsen sen kummiksi. Ihanaa!

Näihin ihaniin vauvatunnelmiin, ihanaa lauantaita teille! :)

Kommentit

 1. Kummiksi pääseminen on kyllä ihana kunnia <3 Itsekin pääsin sen ilon kokemaan viimeksi viikko sitten sunnuntaina! Vaikka lasten hankinta ei omalla kohdalla ole just nyt ajankohtaista, on musta ollut ihanaa järkätä vauvajuhlia lapsia saaneille ystäville. Nautin niin kaikesta hössöttämisestä, askartelemisesta ja muusta touhuamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi on kyllä suuri kunnia todellakin! :) Onnea myös sinne tuoreelle kummille <3
   Sun kommenttisi tuli kuin mun suusta. Itselläkään ei ole lapset vielä to-do-listalla mutta kaikenöainen vauvahössötys ystäville on kyllä ihanaa :D

   Poista
 2. EIKÄ :D Mä olen aina kuullut tuosta vanukasvaippaleikistä, mutta enpä ole nähnyt ketään joka olisi oikeasti toteuttanut kyseisen leikin hahaha! :D Aivan ihanat vauvasuihkut(kuulostaapa jotenkin oudolta suomeksi!) ja onnea uudelle kummille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se oli kyllä hauska mutta hieman ällöttävä leikki :D Kannattaa joskus kokeilla ;) Ja kiitos paljon onnitteluista <3

   Poista
 3. Voi ihanan näköset juhlat!! <3 Ois kiva joskus ite osallistua/järjestää/saada tällaset kekkerit :D Ja onnea kummiudesta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä varmasti säkin pääset osallistumaan ja järjestämään vauva kutsuja vielä :) Ja kiitos paljon onnitteluista :)<3

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page