JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

gili islands part 2


Palataan vielä hetkeksi näihin ihaniin saari maisemiin ja matkataan takaisin Gilin saarille. (Voikun se olisikin konkreettisesti nyt mahdollista!) Vietettiin kokonaan matkamme toinen viikko pelkästään näillä saarilla, joten kuvia ja kerrottavaa on luonnollisesti täältä eniten. Ihan teidän hiirikäsiä ajatellen näitä oli pakko pilkkoa osiin jotta säästytte pahimmilta rullailu krampeilta.

Hotellimajoituksella majoituttiin koko viikko samaan hotelliin. Oltiin etukäteen varattu hotellit reissuun ja meidän hotelli kustansi n. 20e per naama / yö. Eli ei käytännössä mitään. Meillä oli melkein kuin pienet omat asunnot. Huoneet oli siis erillisissä rakennuksissa. Ei haluttu minnekkään isoon hotelliin vaan mentiin periaatteella vähemmän on enemmän. Haluttiin omaa rauhaa, eikä isoon hotelliin joten oltiin valmiita myös vähän tinkimään. Silti oltiin tosi tyytyväisiä meidän asumukseen. Aamupalaa tarjottiin joka aamu, ja vaikka menu olikin hieman suppea, sai sillä silti nasut täyteen. Ja uima-allaskin löytyi hotellin sisäpihalta. Emme tarvinneet edes mitään överi hienoa hotellia, koska me kävimme sielä pyörähtämässä käytännössä vain nukkumassa ja suihkussa. Päivät maattiin rannalla ja syömään suunnattiin aina rantakadulle.

Ruoka saarilla oli erittäin hyvää. Ja en voi muuta sanoa kuin, että ei kannata nirsoilla vaan kokeile kaikkea rohkeasti. Ainut mikä minua pelotti jo ennen reissuun lähtöä oli mausteet. En kestä kovinkaan tolista ruokaa melkein lainkaan mutta tuolla rakastuin paikalliseen ruokaan. Ravintoloista oli kiva tilata paikallista ruokaa mutta välillä oli tottakai kiva ottaa jotain aivan perinteistä. Sekin kannattaa. Söin reissussa elämäni parhaan pizzan!

Kissoja on saarilla aivan joka paikassa! Koiria ei edes saa tuoda saarille. Joten katso minne istut. Niitä on pöytien alla pöytäliinojen alla piilossa, istuin tyynyillä nukkumassa ja jolkottelemassa pitkin ravintoloita ja rantakatua. Ihania ja monet oli hyväkuntoisia ja rohkenin jopa silittelemään useaa katukissaa.

Jos kissoja on paljon niin on katukaupustelijoitakin! Aina kun istuit rantabaarissa joku tuli kauppaamaan helyjä, huiveja, kaiuttimia, elokuvia, melkein mitä vaan. Vaikka yritys on kova ja kauppaajia paljon, eivät he ainakaan minun mielestäni olleet liian tuputtavia. Jos hän lähestyi pöytäämme ja ystävällisesti sanottiin "no thank you" lähtivät kaupustelijat kiltisti pois. Eikä kannata ajaa kaikkia edes pois! Mekin tehtiin kivoja löytöjä heiltä, ja vieläpä halvalla :)


Uskonto näkyi, taino kuului saarella melko selkeästi. Saarella sijaitsee kaksi moskeijaa, joista toinen oli hyvin lähellä meidän hotellia. Ja tottakai joka aamu kello 4 heräsimme rukouskutsuun joka kajahti moskeijasta. Ei sillä, minua tämä ei haitannut laisinkaan. Varsinkin pyhäpäivinä veisut ja rukouskutsut kuulosti todella kauniilta ja mielenkiintoisilta. Ja jo parissa päivässä sain unesta kiinni jo heti rukouskutsuun herättyä.

Luonnosta kannattaa nauttia. Saarilla on vehreää, hiekka pehmeää ja vesi turkoosia. Auringonlaskut on myös kuvaakin kauniimpia. Rantaviivalle on rakennettu näköalapaikkakin aurigonlaskun katseluja varten. Kannattaa ehdottomasti pysähtyä katselemaan auringonlaskua ja fiilistelemään saarta kaikessa kauneudessaan.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen viikko vierähti näissä merkeissä. Rannalla makoillen, hyvää ruokaa syöden, merivedessä uiden ja rentoutuen. Balille suuntaaville voin todellakin suositella Gilin saaria! Ja ehdottomasti suunnataan sinne vielä toistekkin! Eka viikko pulkassa ja saaria katseltu. Vieläkö jaksatte matkapostauskia? :)


Kommentit

  1. Aivan upeita reissukuvia, oli pakko selata heti kättelyssä toi toinenkin postaus! *_*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) kiva jos reissu tunnelmat välittyi kuvista :)

      Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page