JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

gili islands part 1


Noniin ensimmäinen viikko käsitteillä. Kuvia ja kerrottavaa on niin paljon että kertomuksia oli pakko jakaa useammalle postaukselle. Kotiinpaluusta on kulunut jo kotvanen ja se tuntuu jo pieneltä ikuisuudelta ja kaipuu takaisin on kova! Ensimmäisenä vinkkinä voisinkin sanoa, että 2 viikkoa on aivan liian lyhyt aika! Vaikka loma oli aivan ihana niin silti jäi paljon näkemättä ja kokematta. Mutta paikkana Bali, varsinkin nämä Gilin saaret ovat niin ihana paikka että varmasti mennään uudestaan! Ja ensikerralla pidemmäksi aikaa :) Voin siis kovasti suositella! Matkaseurana meillä oli poikaystäväni porukat jotka matkustivat Balille jo yhdeksättä kertaa! Meille reissu sinne oli ensimmäinen joten oli helpottavaa, että mukana oli noinkin kokenutta seuraa :)

Meidän lento oli perillä Balilla iltamyöhään ja oltiin Sanurin kaupungin sykkeessä vain se ensimmäinen yö ja heti aamuvarhain lähdettiin laivalla näille Gilin saarille koska täkäläiset viettivät uutta vuottaan. Tämä tarkoittaa Balilla hiljaista päivää. Ensin on suuri paraati jossa kannetaan 3-4 metrisiä käsintehtyjä patsaita ja riemua seuraa hiljainen päivä jolloin edes turistit eivät saa poistua hotelleista. Kaikki seisahtuu ja ulkona liikkuessasi uskotaan pirujen hyppivän niskaan. Joten kaikki pysyvät sisätiloissaan ja omissa oloissaan, että jos haluat esimerkiksi syödä päivän aikana jotakin suosittelen vaihtamaan päiväksi maisemaa. Näin mekin tehtiin vaikka itse paraati olisikin varmasti ollut mahtava nähdä!


Asuimme pääosin Trawanganin saarella. Se on kolmesta saaresta isoin ja vilinää on eniten. Minun mielestä juuri sopivasti kaikkea. Meillä oli pieni hotelli jossa saatiin olla kaikessa rauhassa. Päivät kului kävellen, ihmetellen ja rannalla makoillen. Mikään ei käytännössä maksanut mitään joten eläminen saarilla on todella halpaa. Juurikin tällä Trawanganin saarella asuu vain 300 paikallista ja hotellien, kojujen ja kauppojen työntekijätkin matkustavat töihin muilta saarilta. Autoja ei ole, ja vain 2 skootteria nähtiin vilaukselta. Ihmiset kulkevat jalan eikä kenelläkään ole kiire minnekään. Juuri tälläiseen ympäristöön oli ihana tulla rentoutumaan.

Vaikka saarilla vallitsee hyvin leppoisa "zen meininki" ei aika silti käy tylsäksi. Jos et halua sen kummempaa tekemistä mutta hieman mielenvirkistystä suosittelen lähtemään lenkkeilemään saarta ympäri. Muutama tunti vierähtää kivasti pikku lenkillä. Voi huljutella varpaita merivedessä ja pysähdellä tankkaamaan aina kun siltä tuntuu koska hotelleja ja kuppiloita on rannalla vieri vieren. Joten valinnan varaa on! Ja koko ajan rakkennetaan lisää. Saari muuttuu koko ajan. Kävelyn ja ajattoman haahuilun ohella käytiin myös snorklaamassa ja melottiin itse kahden hengen kaanotilla toiselle, Gili Meno nimiselle pienemmälle saarelle. Tylsää ei varmastikkaan tule koska toinen toisensa vieressä on kojuja jotka myyvät erilaisia aktiviteetteja. Voi käydä järjetetyllä sukellus tai snorklaus retkellä, joogaa järjestettiin jossain päin saarta melkein koko ajan tai pystyit vuokraamaan ihan vain SUP laudan ja seisoen käydä melomassa.

Rauhallisen ilmapiirin lisäksi koin reissuni todella turvalliseksi. Ei tarvinut pelätä laukkujen tai rahojensa puolesta. Tottakai aina täytyy olla varovainen ja hieman edes varuillaan mutta ravintoloista ja ihmisistä näki kyllä päältäpäin, että mitä kannattaa lähestyä. Ei ikinä menty ravintolaan drinksuille tai syömään jos se oli nuhjuisen näköinen tai se oli tyhjä vaikka viereen baariin ei mahdu edes kaikki sisään. Roskaa saarilla on todella paljon. Roskakoreja on vieri vieren mutta silti kaiken maailman roskaa löytyy tienvieruksilta enenmmän kuin kukkia.


Liikennettä saarella ei ole lähes laisinkaan. Vaikka saarta kiertävällä rantakadulla liikkuukin paljon ihmisiä kulkee suurin osa ihmisistä jalan. Pyöriä vuokrataan joka kulmalla mutta itse emme kokeneet pyöriä tarpeelliseksi koska vain murto-osa rantakadusta oli asfaltoitu joten pyörällä pääsi polkemaan tietäpitkin vain pikku pätkän. Pehmeämmällä hiekkatiellä kulku sujui paremmin jalan, ja hetkittäin kävi jopa hieman sääliksi vuokrapyöriään taluttavia muita matkustajia. Mutta jos pyörää ei halua vuokrata, eikä jalan kulkea löytyy saarelta hevos vetoisia takseja. Hevosen perässä vedettävään kärryyn mahtuu n. 4 ihmistä kuskin lisäksi. Autoja saarilla ei ole ollenkaan, ja kaduilla vilahti ihmisten seassa vain 2 skootteria. Joten liikkuminen on hyvinkin leppoisaa ja vaivatonta.Kommentit

 1. Ääääää, mahtavat maisemat! Mullakin on syvä kaipuu johonkin lämpimään, turkoosin veden äärelle, kauas kaikesta ja kaikista! Mun on pakko laittaa saaret muistiin tulevaisuuden varalle. Aika hauska tuo uudenvuoden jälkeinen päivä, haha, mutta noihin on parempi vain uskoa, eihän sitä koskaan tiedä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti laittaa gilit korvan taakse! Mahtava paikka! :)

   Ja joo kyllä ehkä saattoi huvittaa nuo uuden vuoden uskomukset mutta kukin tavallaan :D

   Poista
 2. vauu mitä ihania lomailu kuvia <3! Tässä tulee itellekkin niin kauhea lomakuume kohta että pakko varata joku äkkilähtö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä itselläkin uutta reissu kuumetta pukkaa kun matkaa muistelee että eikun äkkilähtöä varailemaan ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page