JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

DIY: virkattu juuttikoriKoronakevät on saanut muut maalaamaan tai jotkut jumppaamaan. Minut se on saanut yllättäen tekemään käsitöitä. Eilen ja tänään heilutin pitkästä aikaa virkkuukoukkua ja taiteilin peikonlehden ruman muoviruukun ympärille juuttikorin. Korin virkkaaminen oli sen verran helppoa ja terapeuttista, että saatan virkata vielä tällä samalla ohjeella esimerkiksi kylpyhuoneeseen pienempiä säilytyspurkkeja.

Tarvitset:
 1.  Virkkuukoukun - 14 cm / 3.5 mm
 2. Juuttinarua - 2 mm paksuista (itselläni oli käytössä 100 m kerät ja niitä tarvittiin tähän keskisuureen koriin 2 ja puoli kerää)
 3. Villalankaneulan - viimeistely
 4. Mittanauhan - jos mielessäsi on tietty ympärysmitta tai korkeus

Vinkit:
 • Ohje sopii myös aloittelijalle. Itse en ollut virkannut sitten peruskoulun, mutta paria purkamisepisodia lukuunottamatta tekele valmistui vauhdilla ja ongelmitta.


 • Aikaa koko korin virkkaamiseen kului 2 päivää (verkkaisella virkkuulla)


 • Juuttinaru ei ole jäykkyytensä ja karheutensa puolesta miellyttävin materiaali virkkaamiseen. Vältät sormien hiertymät, kun purkaat kerästä valmiiksi useamman metrin ulos. Pidemmällä virkkuulla jatkuva langan nykiminen kerästä voi alkaa hiertää sormien ihoa - usko minua, puhun kokemuksesta!


Ohje:
 1. Tee lankalenkille 6 silmukkaa.
 2.  Virkkaa kierrokset spiraalina:

  1 kierros: 1 ketjusilmukka, seuraavaan kaksi ketjusilmukkaa samaan silmukkaan, 1 ketjusilmukka ja taas seuraavaksi 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan...

  2 kierros: 2 ketjusilmukkaa, 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan, 2 ketjusilmukkaa, 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan...

  3 kierros: 3 ketjusilmukkaa, 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan, 3 ketjusilmukkaa, 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan...

  jne - jatka kierrokset samalla kaavalla, kunnes tekeleesi on haluasi kokoinen.
 3. Tarkkaile työtäsi, kun teet näitä lisäyksiä. Jouduin itse purkamaan kahdesti oman pohjani, sillä liiallinen lisääminen (eli ohjeessa 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan), voi kurtistaa ympyrää, eikä lopputuloksesta tule tasainen. Jouduin itse tekemään suhteellisen kookkaan juuttikorin, sillä sen sisään tulevan kukkaruukun ympärysmitta oli 25 cm. Huomasin, että työni ollessa ympärykseltään reilun 10 cm, tällä lisäämistahdilla kulmat kurtistuivat - ja paljon! Joten muista tarkkailla työtäsi ja jos lisäyksiä tulee liikaa, tee 2 ketjusilmukkaa samaan silmukkaan vain tarvittaessa. Näin sain oman pohjani pysymään pyöreänä ja tasaisena.
 4.  Viimeistele pohja virkkaamalla kierroksen verran piilosilmukoita edellisen kierroksen silmukoiden ulkoreunaan. Tämä kerros erottaa kauniimmin seinämien ja pohjan rajan.
 5. Jatka seinien tekeminen samalla spiraalilla: virkkaa pelkästään tavallisia ketjusilmukoita niin pitkään kunnes olet saavuttanut korillesi haluamasi korkeuden.
 6. Viimeistele korin reuna virkkaamalla kierros piilosilmukoita edellisen kierroksen silmukoiden ulkoreunaan.
 7. Päätä viimeinen silmukka ja päättele villalankaneulalla lankakerän vaihdosta jääneet päät.Nappaa ihmeessä ohje talteen ja eikun antoisia virkkaushetkiä!

Kommentit

Form for the Contact Page