JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

6 x kultaisimmat synttärimuistotTänään värähti taas kuvitteellisessa elämänkellossa iso viisari yhden pykälän eteenpäin, sillä täytin 28 vuotta. Olkoon lähestyvän kolmenkympin syytä tai ei, mutta tänään koin tarvetta palata ajassa vähän taaksepäin, muistellen kultaisia synttärimuistoja näiden kuluneiden vuosien varrelta. Saanenko esitellä, tässä niistä kuusi mieleenpainuneinta:


Tuhottu Barbie(-kakku) 

"Jos yhdistää tyttärensä lempi Barbien ja kermakakun, ei voi tulla muuta kuin priimaa!" Näin uskon äitini ajatelleen 21 vuotta sitten, kun hän aloitti syntymäpäiväkakun suunnittelun. Täytyy myöntää, olihan se nyt aivan mahtava! Ylivoimaisesti suosikki Barbieni keskellä kakkua, tukka krepattuna ja mehevä kermakakku hameenaan. Pystyipä sen siivistä puhaltamaan myös saippuakuplia! Olin niin innoissani tästä mahtavasta kakusta! - taisi olla kulmakunnan tytötkin, jos meidän ahnaita ilmeitä oikein tulkitsee. Iloa ja riemua riitti aina sinne asti, kunnes jokainen murunen oli syöty ja oli aika kasata Barbie kasaan. Nimittäin, jotta saippuakupla Barbie pysyi kakussa pystyssä, oli äitini täytynyt irrottaa tältä jalat. No, arvaatteko menikö ne enää takaisin? Eipä menneet... Ja voi sitä itkun määrää, kun lemppari Barbieni oli säpäleinä.

Nyt tekisi mieli mennä taputtamaan tuota itkevää 7- vuotiasta Jennaa olalle ja muistuttaa miten hieno kakku juuri minulle oli tehty. Kaikessa komeudessaan ja traumoissaan se on kyllä ehdottomasti ollut hienoin kakku ikinä! Myös ehdottomasti Barbien jalkojen uhraamisen arvoinen!
Tasan kello 14.11 

Tästäkin (ja monista muistakin) synttärimuistosta saa kiittää äitiäni. Tai enemmänkin tämä oli pitkään synttäritraditio. Nimittäin syntymätodistukseeni on merkitty synnyinajakseni klo: 14.11 ja jokainen syntymäpäivä sain äidiltäni old-school tekstarin, jossa toivotettiin hyvää syntymäpäivää. Eikä minuuttiakaan vaille tai yli. Tasan klo: 14.11. Nostan hattua äidilleni tästä vuosia jatkuneesta säntillisyydestä, sillä oli paikka mikä tahansa, aina hänellä oli aikaa lähettää minulle tuo tekstari. Ja voi vitsi miten se lämmittääkään mieltä!

Tämä vuosi oli kuitenkin poikkeus, lue lisää alhaalta
Tupa täynnä OR NOT 

Esiteini-ikäisinä oltiin järjestämässä ystäväni, jolla on viikkoa aikaisemmin syntymäpäivät kuin minulla, kanssa yhdessä isot pirskeet. Vanhempamme olivat vuokranneet meille kaupungilta juhlatilat ja luokaltamme oli kutsuttu iso määrä kavereita juhlimaan. Meidän epäonneksemme kahdella luokkalaisellamme pojalla oli myös syntymäpäivät lokakuussa melko samoihin aikoihin ja juhlapäivänämme saimme karvaasti huomata, että puolet luokastamme oli poikien juhlissa. Ei auttanut maanittelut ja mielistelyt, jotta saataisiin koko porukka saman katon alle. Edelleen mietityttää mitä pojat tekivät juhlissa, mihin tytöt ei saanut osallistua? :D Saatiin kyllä pienemmälläkin porukalla kivat juhlat aikaan, vaikkakin tuo vuokrattu juhlapaikka olikin loppujen lopuksi aika turha.

Liiankin lämmin tunnelma 

Lukiossa tapasin suloisen ja kiltin tytön, jonka kanssa meillä klikkasi todella hyvin ensi tapaamisesta lähtien. Hassua myös, että meitä yhdistää myös sama syntymäpäivä, sekä sama toinen nimi. Match made in heaven? Yhteinen syntymäpäivä ja syvä ystävyys tarkoittivat myös lokakuussa yhteisiä juhlia. Juhlat järjestettiin ystäväni mökillä ja sen kokoon nähden sinne kutsuttiin aivan liikaa porukkaa. Mökissä oli hyvinkin tiivis tunnelma ja tilan ahtauden takia ovesta ramppasi koko ajan porukkaa. Lokakuun lopussa illat on jo aika viileitä ja kosteita, joten takassa pidettiin melkoisia tulia, jotta sisällä pysyisi edes osa lämmöstä. Huomattiin juhlien jälkeen, että lämpöä oli todellakin riittänyt sillä olimme saaneet kuumalla ja kostealla ilmalla tuvan pinnoille pieniä kosteusvaurioita. Ei onneksi mitään niin mullistavaa, mitä ei pikku fiksauksilla olisi saanut korjattua. Onneksi!
Rakkaudella nolattu 

Kolme vuotta sitten, tänä samaisena päivänä täyttäessäni 25- vuotta en todellakaan osannut etukäteen arvata mitä viattomiksi luulemani synttärikahvittelut tuovatkaan tullessaan... Elämän ensimmäisen neljänneksen selättäminen ei tuntunut yhtään pelottavalta, sillä olin muutama kuukausi sitten alkanut seurustelemaan ihan mahtavan miehen kanssa. Synttäreitäni sovittiin kahviteltavan vanhempieni luona, vähän tutustumis mielessä. Illalla tuli kyllä uudesta kumppanista uusia juttuja esille, tosin aivan eri tavalla kuin osasin edes olettaa. Kepeät kahvipöytäkeskustelut sai heti unohtaa, sillä äitini oli kaivanut yli 20 vuotta vanhat VHS- videot esille, sisältönä mitäs muutakaan, kuin minun noloja lapsuuden toilailuja. Thank mom! Synttärilahjaksi sain rakkaudella nolauksen. 

Kirsikaksi kakun päälle äitini oli ajanut tietokoneelle yhden pikku pätkän, jossa laulan Prinsessa Ruususta. Tämä video oli lämmittänyt poikaystäväni mieltä edellisiltana, joten äitini yritti lähettää tätä klippiä salaa Facebookin kautta hänelle. Kuitenkin tämä selän takana vehtaaminen paljastui minullekin, sillä poikaystäväni ei pystynyt katsomaan videota hymyilemättä. Thanks mom - again!


Kohta kolmekymppinen mummo  

Tänään 21.10 heräsin aamulla ilman, että syntymäpäivien juhliminen olisi kiristänyt tukkaa tai painanut silmäluomia. Juhliminen oli viimeisenä mielessäni, vaikka synttärit osuivatkin tänä vuonna sopivasti viikonlopulle. En kaivannut kuplivaa juomaa, enkä lilaa luomiin. Sitäkin enemmän kaipasin rauhallista koti-iltaa eiliselle, siivosin ja sisustin kun mummot konsanaan lauantai-iltana. Synttärieni aamuun heräsin tänään, kuin mummo aikaisin ja ilman herätyskelloa. Ja aloin ensitöikseni leipomaan. 

Tänään en saanut sitä kuuluisaa kello 14.11 tekstiviestiä. Äitini kakkukahveilla kertoi, ettei viitsinyt lähettää enää iltapäivällä uutta, kun oli jo heti puolen yön aikaan onnitellut minua. Siihen vielä humoristisesti lisäsi, että meinasi laittaa viestin perään, että onko tullut bänksit, kun en vastaa.... 

 "Hei äiti, tyttäresi on jo "mummo-iässä" - olin nimittäin jo hyvin vahvasti nukkumassa tuolloin puolen yön aikaan. Joten pidättäydytäänkö jatkossakin niissä klo. 14.11 tekstareissa? Silloin olen hereillä :D

Kommentit

Form for the Contact Page