JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

Kerro, kerro blogiystäväkirja

Ehtana ysärilapsena muistan paremmin kuin hyvin vanhat kunnon ystäväkirjat. Ties minkä kokoisia ja kannellisia kirjoja on tullut kannettua repussa ensimmäisestä koulupäivästä asti. Ja tottakai joka vuosi piti ostaa uusi ja pistää ne samat luokkakaverit täyttämään ne. Samalla tuli myös koulukuvien tarraversiolle käyttöä! Tällä kertaa sukelletaan kuitenkin virtuaalisen kaverikirjan pariin. Sivut ei sisällä tarroja, eikä sitä ole kirjoitettu uutuuden tuoreella geelikynällä. Mutta se kertoo sitäkin värikkäämmin blogini tarinan!

Bloggaajan nimi: Jenna

Blogin nimi: Jennahola, pieni ”anagrammi” koko nimestäni.

Ikä / blogin ikä: 27- vuotias / täyttää 3 vuotta, vuosimallia 2015

Aikaisemmat blogit: If you seek me (2009), joka vaihtoi nimekseen Do it like a Woman (2010). Carpe Diem (2011 – 2013) Little miss hippie / Jennakaroliiiina (2013 – 2015)

Pitkälle on tultu noista alkuajoista, jolloin bloggasin nimimerkillä ja rajasin kasvoni pois. Tämä nykyinen blogi onkin ollut esillä vuodesta 2015, jolloin se aloitti nimellä Care to Share. Mutta nykyisin mennään ihan omalla nimellä täällä Nouwn puolella.

Olen aikaisemmin koonnut blogivuodet 2009 - 2017 omaksi postaukseksi: vuodet 2009 - 2017 bloggaajana. Sieltä löytyy vanhoja asukuvia ja bannereita edellisistä blogeista.Miksi aloitit bloggaamisen? Ihan ensimmäisen blogin pistin pystyyn keväällä 2009 kun halusin siirtyä kirjoittamaan henkilökohtaisempia postauksia ja jakamaan amatööriasukuvia. Olin ollut koko nuoruuden oikea nörttilapsi. Kyhäilin lapsuudenkotini pöytäkoneella nettisivuja mm. meidän kahdelle hamsterille ja vanhempieni koirille. Nettiin kirjoittelu, alkeellinen koodaaminen, sekä kuvanmuokkaus olivat jo entuudestaan tuttuja, joten tuntui luontaiselta kokeilla siipiään myös bloggaajana. Linjoilla on tullutkin vuosin saatossa roikuttua jo vuosia, kirjoittaen milloin minkäkin laisia tarinoita. Varsinkin alku aikoina tietynlainen epävarmuus on varjostanut tätä omaa blogimatkaani, jonka takia monet blogini onkin kuopattu. Kuitenkin intohimo rakasta harrastusta kohtaan on aina ajanut minut aloittamaan uudelleen.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Olen aina sanonut ja pitänyt blogiani melkoisena sekasoppana ja virtuaalisena päiväkirjana. Tykkään kirjoitella samalla aivan kaikesta mutta samalla en yhtään mistään. Löytyy kepeitä kuulumispostauksia, asukuvia ja sitten vähän syvällisempiä mielipidepostauksia. Asukuvia on kaikista mukavin suunnitella, sommitella ja jakaa, mutta mikään ei voita sitä fiilistä, kun näppäimistö sauhuaa ihan kunnolla ja kirjoitussuoni sykkii.
Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Haluan vaalia muiden yksityisyyttä, joten en mielelläni kirjoita muista ihmisistä tai heidän tekemisistään. Koitan olla koko ajan varuillani, etten kirjottaisi tai lipsauttaisi mitään liian henkilökohtaista. Usein koitankin puhua ystävistäni ja muista puhua melko anonyymisti käyttämällä yleisiä termejä kuten ystävä nimen sijaan. Mielestäni jokaisella pitäisi olla vapaus valita mitä hänestä löytyy netistä, joten tämä ei ole oikea paikka jakaa tietoa tai nimiä ulkopuolisista, elleivät he itse niitä halua esille. Tämä on välillä jopa haastavaa, sillä kirjottaessa lifestyle blogia omasta elämästään on esimerkiksi parisuhde iso osa elämää. Poikaystäväni luvalla hän on esiintynyt muutamaankin otteeseen täällä blogin puolella nimen ja kuvien kera, mutta en halua jakaa tänne mitään mikä voisi toisesta osapuolesta tuntua epämukavalta. Monesti tekisi mieli kirjoittaa jotain henkilökohtaisempaa tai seurusteluun liittyvää, mutta koska jutut eivät liity vain minuun vaan meihin, niin ainakin toistaiseksi ne ovat jääneet vielä julkaisematta.Blogistani tulee isona: hmmmmm… siinäpä vasta kysymys! Jos ihan villeimmän haaveen saa heittää ilmoille, niin kaikista mieluiten pitäisin jonkin naistenlehden alla kolumni tyylistä blogia. Itselleni ei ole luontevaa kirjoittaa informatiivisia postauksia, esimerkiksi muodin historiasta. Koen itseni enemmänkin tarinan kertojana. Siksi juuri jokin kolumninomainen blogi olisi juuri se suuri unelma. Oilisihan se myös siistiä, jos joskus rakkaasta harrastuksesta tulisikin työ. Mutta tiedostan, että tällä postaustahdilla ja sisällöllä ne unelmat jäävät vain haaveeksi. Pitäisi postata ja olla somessa läsnä paljon enemmän ja useammin. Puhumattakaan alalla vallitsevasta kilpailusta ja blogien monipuolisesta tarjonnasta. Joten haluaisin vastata tähän, että katsotaan ja ihmetellään sitä mitä blogistani kasvaa isona. Ja mennään eteenpäin sen omalla painolla.
Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? T-o-d-e-l-l-a kriittinen. Sitä ei varmaan arvannut siitä, miten monta ollutta ja mennyttä blogia minulla on ollut? Jatkuva halu kehittymiseen on ajanut minut usein heittämään vanhoja postauksia ja kokonaisia blogeja roskakoriin siksi, etteivät ne enää miellytä visuaalisesti silmää. Myös blogin ulkonäkö on aina ollut itselleni lähellä pakkomiellettä, sillä blogin ulkonäkö se mihin lukija ja minä itse ensimmäisenä kiinnittää huomiota. Postauksia myös luonnostelen usein paljon ennen niiden julkaisuja ja kypsyttelen ideoita ja aiheita jo paljon ennen niiden julkaisua. Vaikka kirjoitan tätä kuin päiväkirjaa, on silti kaikki enemmän kuin tarkoin harkittua.
Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Tästäkin olen kirjoittanut oman postauksensa: "Mitä tapahtuu blogin kulisseissa?" Sieltä saat vastauksen mm. siihen kuka ottaa asukuvani?

Uutena lisäyksenä tuohon kulissien takana postaukseen voisi lisätä tavasta jota en ollut itse tiedostanut tekeväni blogin kulisseissa. Ystäväni kerran minulle sanoi, että hän ei ole rekisteröitynyt lukija, mutta aina kun hän huomaa minun jakaneen Instagramissa uuden asukuvan hän tietää, että blogissa on uusi postaus. Ja tiedättekö mitä? tuossa on oikeasti järkeä! Usein panttaan asukuvia sinne asti, kunnes saan postauksen ulos. Haluan julkaista asukuvat ensin blogissa ja sitten vasta jaan ne muissa kanavissa. Haluan, että kuvat pysyvät ”tuoreina” postauksia varten. Kuulostaako hassulta, vai käykö tämä järkeen?

Blogin kautta olen saavuttanut: Ainakin roimasti lisää itsevarmuutta tehdä ja toteuttaa omia juttuja. Oli aika jolloin pidin tätä harrastusta jotenkin nolona. Itseasiassa niin nolona, että blogejani on poistettu sen häpeän takia. Kuitenkin blogin pitämisen kautta olen oivaltanut ja kasvanut oppimaan, että omasta tekemisestä ja aikaansaannoksistaan pitää olla ylpeä!Blogisalaisuutesi? Sanoisin, että aitous. Olen täällä netissä se sama Jenna, joka olen IRL. Vaikka blogit ovatkin myös itselleni suuri inspiraationlähde, tykkään ja kaipaan sitä vanhaa aitoutta. Haluan inspiroida muita myös asukuvillani, mutta jokainen niissä oleva asu on ihan omasta kaapistani ja käyttövaatteeni. Kauniilla editorial kuvilla ja PR vaatteilla saadaan kyllä kauniita kuvia aikaan, joista minäkin nautin. Mutta oma linjani on pitää blogini sisältö aitona.

Myös tässä vuosien saatossa on tullut kokeiltua milloin minkälaisia postausideoita ja toteutuksia, joten jos näistä vuosista on mitään jäänyt käteen, niin se, että oma linja ja lähestymistapa alkaa olla aika hyvin hanskassa. Kantapään kautta oppii mikä toimii ja mikä ei.

Suosikkisovellukseni: Itselläni on todella vähän sovelluksia puhelimessa, joten olen perus tylsä ja vastaan, että Instagram. En käytä esim. laisinkaan Snäppiä, mutta olen aivan koukussa Insta Storyihin. Itsekin tykkään niitä tehdä ja niitä varten käytän Unfold nimistä sovellusta.

Lempibloggaajasi: Mia, Kenza, Minna, Molly. Siinä nyt muutamia, mutta lukulistaltani löytyy lukuisia muitakin bloggaajia.

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Oma persoonani. Koska blogeja on nettipullollaan, on mielestäni tärkeää tuoda sitä omaa persoonaa esille. Niin kuvissa kuin teksteissäkin. Uskon, että kun omaa blogiaan työstää suurella sydämellä ja lisäämällä omaa twistiä pääsee varmasti pitkälle!

Paras blogimuistoni: Nautin eniten kaikista pienistä muistoista. Muistan vieläkin miltä tuntui kuvata ensimmäisiä asukuvia. Tai muistella tarinoita ja retkiä joita ollaan äitini kanssa tehty blogikuvien takia. Jokaisessa on oma fiiliksensä ja muistonsa. Myös tottakai jokainen viesti tai kommentti, jonka lukija on lähettänyt pysyy muistoissa pitkään! Aina lämmittää sydäntä ja mieltä, jos joku näkee vaivaa ja lähettää viestin!

Kenet haastan mukaan? Haastan ihan jokaisen bloggaajan, joka haluaa jakaa tarinansa :)

Kommentit

Form for the Contact Page