JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

joko kyllästyit kuntosaliin? - näiden avulla voit jäädä huoletta kotiin!


Kuinka moni tunnustaa sännänneensä kuntosalille heti uuden vuoden jälkeen? Niin minäkin tein viimeiset kymmenen vuotta. Uutena vuotena tuli monesti luvattua, että nyt kyllä ryhdistäydyn ja monesti on tullut uusittuakin se salikortti. Käyty pari kertaa, tuskailtu kun kunto ei olekaan sama, kuin puolivuotta sitte ja viimeistään helmikuussa tulikin skipattua kokonaisia treenejä, koska paikat tulivat niin kipeiksi. Kuulostaako tämmöinen liikaa, liian nopeasti ja liian huonolla valmistautumisella kombo yhtään tutulta?

Tänä vuonna tein uudenlaisen lupauksen, tai lähinnä lupasin olla lupaamatta menemästä kuntosalille. Viime vuosi oli pohjanoteeraus urheilun suhteen. Ei mukamas ollut aikaa, salikin on niin kaukana.. Niimpä niin.. Tänä vuonna lähdin tavoittelemaan kuntoremonttia ihan kotoa käsin. Varsinkin kun on päästänyt itsensä rapakuntoon, en tarvitse suuria painoja. Päinvastoin! Ne on tällä hetkellä painajaiseni. Niiden suurien painojen sijaan käynistin vuoteni liikunnallisesti, mutta lempeämmin. Tässä olisi muutamia tavoitteita ja treenejä, joihin olen hurahtanut ihan totaalisesti viime kuukauden aikana:

Tavoitteet:


Älä katso vaakaa, vaan kestävyyttä. 
Halusin tuoda urheilun elämääni taas urheilun ilosta, enkä niinkään tavoitellakseni maagista kesäkuntoa. Liikunta tuo mulle hyvää oloa, jolla on hyvä joko päättää, tai aloittaa päivä. Loppu vuodesta toivottavasti lenkkikengät kulkee kevyemmin, juoksuvauhti olisi toivottavasti ripeämpi ja jumpan jälkeen olo olisi raikas, eikä lopenuupunut. En käynyt tammikuussa vaa'alla, joten ihan rehellisesti en tiedä paljonko painan. Jaksaminen toimii tässä tilanteessa parempana mittarina.

Pysy ruodussa, mutta muista välillä lipsua.
Tämä on ollut ehkä suurin, ja ratkaisevin tekijä innostuksen ylläpitämiseksi. Tiedän jo monista epäonnistuneista dieeteistä, että kieltämällä itseltäni jotakin, kasvavat mielihalut kaksinkertaisiksi ja koko hommasta ei yksinkertaisesti tule yhtään mitään. Siksi tällä kertaa ei ole tarkkaa ruokavaliota, ja suklaatakin on tullut syötyä. Enkä laske niitä rangaistavaksi lipsumisiksi. Kaikkea pitää olla hyvässä suhteessa. Jos halutaan olla kotona tai käydä leffassa ja napata karkkipussi kainaloon, niin sen saa tehdä! Kunhan muistaa pitää prioriteetit kasassa.

Lisää liikkuvuutta = vuoden lopussa spagaatti.
Yksi ihan konkreettinen tavoite listalle! Ja aikaa tottakai seuraavaan uuteen vuoteen. Varsinkin kehonhuolto on asia, johon mun on pakko panostaa tänä vuonna enemmän. Jatkuva liikkeellä olo ja päätetyöskentely tekee hallaa niin hanurille, kuin hartioillekin. Huomaan myös jäykistyneeni toden teolla viime vuoden aikana. Ennen tanssiminen piti paikat vetreinä, mutta nyt huomaan jähmettyneeni. Ja voin kertoa, että tuo tavoite on tällä hetkellä vielä todella kaukana. Mutta voin sitten loppu vuonna päivitellä, että miten kävi. Onnistuinko, vai jäikö vaan haaveeksi?

 ✓ Koukutu kotijumpaan.
Tämä on sillä saralla jo ihan onnistunut, että liikuttua on tullut - ja vieläpä kaikki kerrat kotoa käsin. Tän ei tarvitse olla suurta välineurheilua, vaan lopummalla jaan teille myös mun lemppari kotijumpat (ja muutaman muun rutiinin), joita voi tehdä ihan omalla kehonpainolla.


1. Cassey Ho / Blogilates
Mahtavan energinen nainen! Joku voisi jopa todeta, että onpas stereotyyppinen jumppatäti pirteällä asenteella. Mutta itse tykkään kovast Casseyn räväkästä tyylistä ja kekseliäisyydestä. Ja jumpat on helppo sisäistää, ei mitään turhia taiturointeja. Myös nopeita ja näppäriä, sopii hyvin kiireiselle! Kokeile näitä (ja ihastu):
2. Boho Beautiful / Yoga
Joogaa ihan mahtavissa maisemissa! Sopii joko aamujoogaksi herättelemään kehoa tai iltarentoutumiseen. Kokeile ainakin näitä:
3. POPSUGAR Fitness
Kokonaisvaltaisia jumppia, joko painoilla tai ilman. Vähän pidempiä, n. 30 min - 1h, eli ei tarvitse koota päivän treeniä itse, vaan laita vain video tubesta pyörimään. Kokeile näitä:

4. Mandy Jiroux / Tanssitutoriaalit
Haluatko opetella musiikkivideoista tuttuja tanssirutiineja, vieläpä selkeiden ohjeiden kera? Sitten kokeile näitä:


Innostuitko? Lähetkö mukaan kokeilemaan kotijumppia? Vai onko siellä jo joku kotijumppaholisti entuudestaan?

Kommentit

Form for the Contact Page