JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

lyhyen tukan hyvät puolet

New Year, New Me... Tämä vuosi käynnistyi ulkoisesti aika isolla muutoksella, sillä marssin viime viikon lopulla vihdoin sinne kampaajalle! Muutama päivä on ollut melkoista totuttelua tähän lookkiin, sillä ennen puoleen selkään asti olevat hiukset napsaistiin yltämään juuri ja juuri leukalinjaan. Täytyykin myöntää, että ei tule kyllä ikävä sitä todella huonokuntoista kuontaloa. Näin on huomattavasti parempi! Siksi päätinkin tulla jakamaan teille muutamia havaintoja lyhyiden hiusten hyvistä puolista:


Lyhytkin voi olla monipuolinen
Kasvatin hiuksia pari vuotta juuri sen takia, että halusin saada laitettua hiukseni mahdollisimman monipuolisesti. Mutta tässä muutaman päivän aikana olen huomannut, että lyhyt tukka ei tarkoita pelkästään yhtä kampausta. Tätäkin voi vääntää, kääntää, kihartaa ja solmia miten tahtoo. Olla otsiksella tai ilman. Lyhyt tukka ei tarkoita automaattisesti tylsää, yhden mallin tyyliä. Lyhytta tukkaa laittaessa taivas ja luovuus on vain rajana, jos vaan jaksaa ja uskaltaa kokeilla!

Helppous viehättää
 Pahimpiin paheisiini kuuluu illalla märällä ja harjaamattomalla tukalla nukkumaankäyminen. Voitteko jo nähdä mielessänne sen takkukasan mikä aamulla oli pitkien hiuksien kanssa odottamassa selvitystä? Eipä ole enää! Ihan testimielessä, eli laiskuudessani kokeilin käydä suoraan saunasta märillä hiuksilla nukkumaan. Mutta kerrankin aamulla pääni päällä ei ollutkaan linnunpesää, vaan silkkisen sileä kuontalo. Ihanan helppoa!

Jos päätät leikata hiuksesi lyhyeksi, muista panostaa hyvään kampaajaan. Tämänkin tukan helppoudesta voi kiittää mun hyvää kampaajaa, joka leikkasi niin hyvän mallin, että se näyttää hyvältä laittamattomanakin. Eli skarppi leikkaus pysyy siistinä ilman suurta muotoilua. Helppoa!

Skarppi leikkaus tuo kasvot esille
Ennen teki mieli piiloutua maanantai aamuisin sen ylikasvaneen hiuspehkon taakse ja käytinkin paljon "turvakampauksia". Toisin on nykyisin. Väsähtäneellä naamallakaan ei pääse enää piiloon, vaan kaikki on aikalailla esillä. Tavallaan on myös hieman alaston olo. Huono asia tämä ei kuitenkaan ole, sillä siisti leikkaus antaa luonnolliset ja kauniit kehykset kasvoille.

Säästät aikaa ja rahaa
Pelkästään kuivashampoossa säästää sievoisen pennin. Siinä missä ennen piti arpoa kerkeääkö pestä tukkansa ennen lähtöä vai turvautuisiko vaan kuivashampooseen, niin nyt vain marssii suihkuun. Hiukset kuivavat kuitenkin sillä aikaa kun meikkaa. Eli ei enää turhia tököttejä ja aikaa vievää hiusten kuivausta. Hiuksetkin kestää hyväkuntoisina pidempään, kun ei enää turhaan rasita niitä erinäisillä aineilla ja lämpökäsittelyillä.

Itsetunto saa uuden buustin
Tämä oli yllättävä havainto! En tiedä johtuuko se kaikista kehuista, joita hiuksien ansiosta on saanut. Vai johtuuko se hyvästä olosta, joka uudesta lookista tulee, mutta mun itsetunto on kokenut ihan uudenlaisen buustin. En olisi ikinä uskonut, että hiusten leikkaamisen ansiosta mulla on joka päivä hieman itsevarmempi olo. Olo tuntuu myös paljon naisellisemmalta ja uutta intoa meikkaamiseen ja laittautumiseen on putkahtanut ihan tyhjästä. Ei taida olla yhtäkään aamua hiustenleikkuun jälkeen etten olisi astunut kotiovesta ulos ilman isoja tupsukorviksia, mitkä oikein korostavat lyhyttä tukkaa. Saatika lähtenyt minnekään ilman huulipunaa. Näistä on selvästi muodostunut lyhyessä ajassa mun luottolook.


Alkoiko nyt houkuttaa hiustenleikkuu? Haluaisinkin lähettää sulle ison tsemppihalin ja rohkaista leikkaamaan! Hiukset on oiva keino kokeilla erilaisia leikkauksia ja värejä, sillä aina ne kasvavat takaisin. Jos yhtään epäilyttää niin älä tee näin suurta ja radikaalia muutosta, vaan aloita pienemmästä. Siitä sitten jatka pienin askelin ja hitaalla totuttelulla lyhyempään päin. Ja jos et tykkää niin ne puuttuvat sentit kasvaa kyllä takaisin! Ei hätää. :) Aina kannattaa kuitenkin kokeilla! Ilman sitä, et voi tietää kuinka hyvältä se lyhytkin tukka voisi näyttää :)

Kommentit

 1. Tuo tukka sopii sulle kyllä tosi hyvin ja näyttää upealta <3! Haha toi märillä ja harjaamattomilla hiuksilla nukkumaan meneminen kuulostaa vähän liiankin tutulta :'D

  fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia <3 hauska kuulla, että se on jonkun muunkin pahe :D

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page