JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

Joulukuu, mutta missä joulufiilis?


Joulukuu hiipi kalenteriin aika varkain, eikä yhtään tunnu siltä, että tätä vuotta on mukamas vain 4 viikkoa jäljellä! Joulusta puhumattakaan, joka myös näyttää tulevan vähintäänkin yhtä varkain. Kuten tiedätte, olen koko ikäni tunnustautunut jouluhulluksi - ja vieläpä ihan täydellä sydämellä! Kuitenkin tänä vuonna tuo maaginen, ja aina niin ihana joulufiilis on tipotiessään. Oi miksi? Aina ennen, juhannuksen juhlinnan jälkeen on voinut alkaa suunnitella joulukortteja (okei, ei ihan, mutta melkein!) ja viimeistään lokakuun lopulla, heti synttäreitten jälkeen on alkanut joululaulujen rallatus. Nyt on kuitenkin jo joulukuu, mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä autoonkaan jouluradion taajuutta, joulusiivokin pitäisi tehdä, joulukortit pitäisi tehdä, ja loput lahjat pitäisi hankkia... Kaikki nuo ennen niin ihanat joulupuuhat tuntuvat nyt vain arkisilta askareilta, jotka tuottavat turhaa stressiä. 

Jos sinustakin tuntuu samalta ja joulustressi alkaa hiipiä huppuun, niin sovitaanko, että unohdetaan nuo sanat: pitäisi? Jouluun kuitenkin kuuluu se ihana ja rauhallinen fiilis, eikä niinkään se materiaalin suuri hamstraaminen. Listasinkin tähän viisi vinkkiä, joilla saisi sitä joulufiilistä houkuteltua:


Huomio läheisesi. Joulustahan sanotaankin, että se on antamisen juhlaa. Mutta jos suuruuden hullua materialismia ja lahjastressiä haluaa välttää huomioi läheisesi jotenkin muuten. Jokaiselta löytyy varmasti jokin läheinen, jonka päivää ja joulufiilista voisit piristää. Oli se sitten äiti, isä, sisko tai veikka. Oma sydänkäpynen, naapurin pirkko, työpaikan pekka tai vaikka ihan se lähikaupan kassatyöntekijä, joka aina hymyilee niin kivasti. Kirjoita heille vaikka ihan vaan muutama ajatus joulukorttiin, kiitä menneestä vuodesta ja toivota hyviä hetkiä tulevalle vuodelle. Tai leivo pipareita! Ruoka nimittäin piristää aina! Nimikoi vielä ne, jotta niistä tulee henkilökohtaisia. Muistakaa nauttikaa ne yhdessä, juoden samalla glögiä ja vaihtakaa kuulumisiä. Ei niiden lahjojen antaminen tarvitse oikeasti olla sen hankalampaa (tai kalliimpaa) Ajatus, ja nimenomaan muistaminenhan se tärkein on!

Rakenna joulumaja. Tee olkkarin lattialle kasa patjoista, vilteistä, tyynyistä ja vilteistä. Heitä sekaan vähän vaikka joulurekvisiittaa ja kömmi sen syövereihin katsomaan joululeffoja ja syömään herkkuja. Ei haittaa vaikka ulkona on kylmää, märkää ja harmaata, silti sisällä on täydellinen ja huoleton joulumaja. Mikä tärkein, vietä siellä niin kauan aikaa kuin tarve (ja kalenteri antaa myöten). Varmasti ihan uudella energialla ja latautuneena jaksaa hoitaa loputkin jouluaskareet ihan uudella puhdilla.


Tee hyvää. Meillä lapsuudenkodissani oli aina tapana itsenäisyyspäivänä virittää pieni matkatelkkari keittiön pakastimen päälle, ja seurata itsenäisyyspäivän juhlia samalla kun leivottiin pipareita. Miksi et tekisi samoin? Pienellä tvistillä. Älä pidä jouluherkkuja itse, vaan toimita ne jonnekin muualle. Tee vaikka kuten Kaisa, ja toimita tortut toisten pikkujouluihin. Varmasti tulee hyvä mieli molemmille! Itse en ole vielä mitään kerennyt leipomaan, mutta toimitin tänään oman joulupaketin Joulupuu keräyspisteelle. Toivottavasti tämä paketti tuo jouluiloa jollekin pienelle tytölle 💓

Laadi materiaaliton joulukalenteri. Listaa vaikka paperille 24 asiaa tai tehtävää ja tee niitä joka päivä jouluun asti. Kerro vaikka maanantaina viidelle ihmiselle kohteliaisuus - ja vielä ihan vilpittömästi! Kahdeksas päivä kertokaa iltalenkillä puolisonne, tai kaverin kanssa toisillenne kuinka paljon, ja miksi tykkäätte toisistanne. Sitä syvällisempiin keskusteluihin pääsette, mitä pidemmän lenkin heitätte. 15 päivä tee jotain, mitä et välttämättä itse haluaisi tehdä, mutta toinen haluaa. Mene mukavuus alueen ulkopuolelle, juuri sen läheisen ihmisen takia. Mä vihaan tiskaamista, joten voisin mennä vaikka lapsuudenkotiini tiskaamaan! Jne.. Vain mielikuvitus on rajana, joten heittele hyviä ideoita kasaan.

Kuuntele joululauluja oman musiikkimaun ulkopuolelta. Jos joulusta ei kovasti välitä, voi joululaulut nostaa väkisinkin niskakarvat pystyyn. Varsinkin kun ne soi joka puolella. Kaupoissa ja radiossa soi usein ne samat versiot vuodesta toiseen, joten piristä itseäsi ja etsi itsellesi tuntemattomia artisteja, ja kuuntele heidän versioitaan. Itse olen tykännyt aina niistä perinteisistä joululauluista, mutta eilen illalla äitini autossa soi raskasta joulua levy. Ja hitto se oli hyvä! Tommoinen raskaampi musiikki ei ole ennen kolahtanut minuun, mutta ehkä juuri se teki noista joululauluista niin spesiaaleja ja erilaisia. Kuunteluun menee jatkossakin, se on varma!


Joko siellä ollaan ihan intopinkeänä joulusta, vai pitääkö sielläkin vähän kalastella joulufiilistä?

Kommentit

 1. Ihania ideoita, etenkin tuo joulumaja ja materiaaliton joulukalenteri! :) Minullakin on ollut vähän ongelmia joulufiilikseen virittäytymisessä, jotenkin joulukuu tulee aina liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) se on jännä miten se aina tuleekin niiiiiiin äkkiä, vaikka siihen on koko vuosi aikaa valmistautua :DD

   Poista
 2. Ihana blogi sulla, liityin ehdottomasti lukijaksi! :) ♥ Ihanan talvisia nämä kuvat tässä postauksessa :)

  https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! <3 tervetuloa :) kuvat on about vuoden takaa, koska piti päästä fiilistelemään ihanaa joulumaisemaa. :)

   Poista
 3. Moikka!

  Aivan ihana postaus! <3 Esittelin tän just mun blogissa (linkkaa jouluinen postauksesi)!

  Ihanaa joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi! Kiitos Julia :)<3 ihanaa joulua sinnekin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page