JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

joulu on enemmän kuin yksi juhla


Enää 5 yötä jouluu,  ihan mieletöntä! Meillä alkaa olla jouluvalmistelutkin aika lailla pulkassa ja se kauan kadoksissa ollut joulufiiliskin on löytänyt sydämeen. Etenkin tuosta joulufiiliksen löytymisestä olen enemmän kuin iloinen, sillä joulu on mulle paljon enemmän kuin vain pari juhlapäivää. Ei sitä tarvitse koko viikkoa juhlia ja stressata käytännönasioita. Sitä voi nyt jo rauhoittua, ja nauttia siitä kaikesta muusta mitä joulu tuo tullessaan. Mitä se joulu sitten on?

Se on tunnetta. Se saa vahingossakin tunteita pintaan semmoisina hetkinä, kun et osaisi niitä odottaa. Kuten iltamyöhällä auton ratissa. Olin ajamassa kotiin  ja jouluradio pauhasi kovalla volyymilla auton mankasta. Olin melkein kotipihassa, kun radiosta kajahti Johanna Kurkelan esittämänä Avaruus.Hänen kaunis ja heleä naisääni, joka kajautti lempi joulubiisini kovaa ja korkealta, oli siinä hetkessä niin koskettava, että minun piti jäädä kotipihaan kuuntelemaan se loppuun. Siinä sitten istuin, omassa pihassa, pysäköidyssä autossa ja pidin silmiä kiinni. Ja vain fiilistelin. Onneksi ei tullut kukaan naapuri koputtelemaan kuskinpuolen ikkunaan ja kyselemään, onko kaikki kunnossa. Sen verran oudolta se varmasti näytti. Mutta oikeasti kaikki oli enemmän kuin kunnossa. Se oli vaan sitä joulun tuomaa tunnetta parhaimmillaan. 

Se on vanhoja muistoja. Lapsuuden jouluista tulee aina ensimmäisenä mieleen äitini isä ja haitarimusiikki. Jokainen joulupäivä lähdettiin sukuloimaan ja koko tuon päivän ajan aina vanha puutalo täyttyi haitarimusiikista. Ja hitto vieköön, kuinka hyvin aina hän soittikin! Nykyisin tätä haitari taiturointia tuskin enää kuulee, mutta noissa lapsuuden joulumuistoissa se pauhaa aina.
 

Se on iloa. Vaikka joulupukki ei olekaan meidän perheeessä enää 20- vuoteen vieraillutkaan, tuo meidän perheessä ne pukin tuomat nyssäkät suurta iloa edelleen perheen pienimmille. Tässä tapauksessa perheen lapsukaiset ovat vain vähän karvaisempia ja nelijalkaisia. Arvaatko jo kuvia katsellessa, että mistä on kyse? Pukki on vieraillut aina kuudelta. Ja vaikka valkoparta ei enää fyysisesti vierailekaan, pitää hänen karvaiset pikku tontut kyllä huolen, että lahjojen aukaisun aikataulussa pysytään. Paketeissa ei näille pienille tietenkään ole tärkeintä se materiaalionni, vaan nimenomaan se rapinapaperi. Voi sitä riemun määrää, kun paketteja saa repiä hyeenan lailla auki. Aivan sama, oliko se lahja heille vai jollekin muulle, mutta avausapuna ollaan yhtä valppaana, kuin partiolaiset konsanaan.

Se on jotain uutta. Tänä jouluna meillä on itselleni ainakin aivan uudenlainen joulu. Itselleni joulutraditioit ovat olleet aina jollain tasolla pyhiä, eikä niistä ole ollut tarvetta poiketa. Aatto on aina tullut vietettyä lapsuudenkodissani vanhempieni luona. Toisin kuin tänä vuonna, kun tänä vuonna on Mikon joulu, joka vietetään hänen vanhemmillaan. Olo on samalla haikea, mutta mieli myös samalla onnellinen ja innostunut. On ihanaa, kun oman rakkaan ihmisen kanssa luodaan omia joulutraditioita. Ja kuuluuhan jouluun samalla tavalla meidän molempien perheet, ihan yhtä tasapuolisesti. Tämä joulu on täynnä kaikkea uutta ja jännittävää. Edellisistä jouluista poiketen, nyt saman katon alla on serkkuja, siskoja, veljiä ja pieniä (uhmaikäisiä) lapsia. Että voi sitä vilinää ja melskettä mitä tänä jouluna on tiedossa! Mutta se on enemmän kuin tervetullutta!


Mitä joulu merkitsee sulle? 
Onko se jotain suurempaa, vai onko se vain yksi päivä muiden joukossa?

Kommentit

 1. Kiva postaus! Vähän erilainen kuin monet muut. :) Minulle joulu on perheen kanssa yhdessäoloa, lautapelien pelaamista (meidän perheen juttu) ja tietty tunnelma, jonka saa aikaan hämäryys, joululaulut ja kynttilät ainakin.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa sinun joulu! Lautapelit kuuluu kyllä ehdottomasti jouluun :) hyvää ajanvietettä! Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

   Poista
 2. Haha voi että ihana tuo kaapu koiralla! :D Niin ja ihana joulutunnelmaa tuova postaus :)

  Hyvää Joulua!

  http://sunna.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, hänelle piti pukea joulupostausta varten ihan jouluponcho päälle :D hyvää joulua sullekin! :)

   Poista
 3. Oii ihania kuvia! <3 Ja todella positiivinen ja kaunis postaus myöskin :) Vasta tänä vuonna olen vähän alkanut tykkäämään joulusta! Mulle se merkitsee tänä vuonna aikaa rakkaiden kanssa, rentoutumista ja rauhoittumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, kiitos Niina ♥ Mahtavaa et säkin oot päässyt joulun makuun :) nautihan nyt tästä joulusta ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page