JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

kun joulun vihaaja rakastuu jouluhulluun


Joulu jakaa hassusti ihmiset kahteen kastiin: niihin hulluihin, jotka alkaa jo juhannuksen jälkeen suunnittelemaan joulukortteja ja jouluverhot prässätään jo elokuussa. Ja niihin, jotka välttelevät kaikkea jouluun liittyvään viimeiseen asti ja joulu on vain yksi päivä muiden joukossa. Meillä nämä kaksi, toisistaan hyvin poikkeavaa lajiketta asuvat saman katon alla. Mitä käy kun toiselle joulu on vuoden kohokohta ja toiselle pelkää turhaa hömpötystä?

Meillä on nyt pari vuotta käyty jonkin sortin joulutaistelua. Parisuhteessa joulu tarkoittaa usein vuorovuosia, että missä vietetään joulu kun kaksi perhettä yhdistyy. Meillä Mikko jopa yritti ehdottaa jopa vuoro vuosia koko joululle. Joka toinen vuosi kun on minun joulu kaivettaisiin koristeet esille ja vietettäisiin joulua ja joka toinen vuosi ei vietettäisi sitä mitenkään. Tämä jäi onneksi vain ehdotuksen asteelle!

Niimpä tänäkin vuonna Joulu saapuu myös meidän kotiin! Vaikkakin pienellä taistelulla. Ja huijauksella. Joulukorttitarpeetkin hankittiin "vahingossa" samalla reissulla kun mentiin markettiin hakemaan hyllykoukkuja. Lähdettiin yhdessä hakemaan koukkuja ja autossa heitin ilmoille, että voitaisiin ostaa joulukorttitarpeet samalla. Siinä sitten samalla kauppareissulla hypertelin riemuissani eri värisiä ja kokoisia kartonkeja ja koitin kysyä Mikolta mielipiteitä mutta tyyppi vain nojasi leluhyllyyn selkä tuskanhiestä märkänä. Ja kehtasi vielä ehdottaa, ettei lähetettäisiin ollenkaan. Ei tule kuuloonkaan!

Ei meillä kaikki kumminkaan ole ihanan punaista ja joulun tuoksuista. Myönnytyksiä tehdään molemmin puolin ja olen koittanutkin hillitä itseni pahimmilta hypetyksiltä ja meidän kodissa ei vieläkään ole Joulusta tietoakaan. Jos mukaan ei lasketa viime vuonna saatua joulukaktusta ja koko vuoden keittiön ikkunassa ollutta tähtilamppua. Antaa Grinchin nauttia jouluttomasta kodista vielä hetken! Meille kuusi haetaan vasta maksimissaan viikko ennen joulua. Joten nyt täytyy vain tyytyä katselemaan kuvista kauniita joulukuusia.

Mikä Joulussa sitten ihastuttaa ja vihastuttaa?

Joulu:
J: Joulusta nousee ensimmäisenä mieleen rauhallisuus ja perheen kanssa yhdessä olo ja puuhastelu. Jouluvalmistelut tehdään yhdessä, koristellaan, leivotaan, renoudutaan ja nautitaan.

M:Ensimmäisenä joulusta tulee mieleen jouluruoka, joka onkin ainoa asia koko joulussa mistä nautin. Muuten joulu onkin ahdistavaa tungosta ja ihmispaljoutta silmänkantamattomiin, kaikki ovat kiukkuisa koska tottakai siitä s****nan joulusta pitää stressata ettei nyt vaan mitään unohdu tai jää tekemättä, aattona pitää ravata sukulaiselta toiselle, "ollaan siellä tunti, tuolla puolitoista.......", ja lopulta huomataan että "kylläpäs väsyttää". Voisin jatkaa listaa loputtomiin.... Unohdetaanko koko joulu? Jooko?

Joululaulut:
J: Ihania rallatuksia. Kyttäsinkin jo kovasti koska Jouluradio pärähtää taajuuksille. Ja Jartsun joululevy on jo marraskuun puolella kuunneltu kertaalleen läpi. Ihanaa! Vaikka tiettyjä biisejä kuuntelee vuodesta toiseen, ei niihin silti kyllästy! Myös joulukonsertissa tai aattoyön kirkossa on päästävä aina käymään.

M: Toinen toistaan ärsyttävimpiä renkutuksia ja jollotuksia, jotka vuosi vuodelta alkavat soida KAIKKIALLA entistä aikaisemmin. AAAAAAAAAAARGH! aivot sulaa jos kerrankin kuulen vielä tämän vuoden puolella radiosta kajahtavan jotain kulkusten kilinään liittyvää.Koristelut:
J: Kyllä, oi kyllä! Ja paljon!!! Meiltä löytyy jopa kotoa joulukaappi! Yksi kokonainen kaappi pyhitetty vain ja ainoastaan joulukoristeille.Mä voisin oikein hyvin nähdä itseni joskun tulevaisuudessa käärimässä meidän omakotitaloa erilaisiin jouluvaloihin niin, että kun ne päräyttää päälle niin koko kortteli loistaa! 💥😎🌟

M: Voisin mileuusti tehdä takapihalle kokon ja polttaa kaikki maailman joulukoristeet. :)

Traditiot:
J: Joulu on ihanaa aikaa juurikin kaikkien perinteiden takia. Itsenäisyyspäivänä kuuluu leipoa pipareita ja katsoa linnan juhlia. Jouluun kuuluu kiireetön aamu ja rauhassa syötävä riisipuuro. Pehmoiset kotivaatteet, elokuvat, kainalopaikka ja vain yhdessä oleminen.

M:Jouluruoka on ainoa perinne mistä välitän. Toisaalta voisihan niitä laatikoita tehdä ihan mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lahjat:
J: Lahjojen osto ei ole ikinä ollut mulle pakko pullaa, eikä siitä nouse mitään ylimääräistä stressiä. Tykkään ylikaiken ostaa lahjoja, ja ekan lahjan ostin jo kuukausia sitten. Vaikeinta tässä on malttaa itsensä, kun aina tekisi mieli antaa lahjat samantien eikä odottaa joulua.

M: Lapsille ostetut lahjat ymmärrän, aikuisten ihmisten kesken turhaa tavaran vaihtoa. Jos jotain tarvitsee, niin sen saa varmaan haettua kaupasta. Eikö? Olen myös 4-5 vuotiaana ilmoittanut meillä kotona käyneelle huijarijoulupukille (sitä ei oikeesti oo olemassa, teitä on huijattu), että "voit lähteä saman tien ja viedä noi lahjat mennessäsi".

Kommentit

 1. Oii miten ihana tuo sun paita ja sinä <3 Upeita kuvia! Mä en oo itse jouluihminen, mutta en kyllä sitä vihaakkaan eikä mulla noin negativiisia ajatuksia sentää oo :D Mun mielestä on muut saa tykkää enkä heidän iloa joulusta pilaa :) Toivottavasti teillä on ihana joulu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Toivottavasti sullakin oli ihana joulu <3<3 Sulla on ainakin ihan oikea asennekin! Kukin saa tykätä mistä tykkää, eli antaa kaikkien kukkien kukkia :D

   Poista
 2. Apua, aivan ihana postaus!! ♥ Ja nuo teidän jouluneuleet on ihan huikeet! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page