JennAhola.fi

my style & my life - since 2015

Lukase lisää

terveellinen toukokuu

Kaikille on varmasti tuttuja tipattomat tammikuut, herkuttomat huhtikuut ja sen suuntaiset kuukausihaasteet. Nyt näin orastavan kesän korvilla ja internetin inspiroimana ollaan vietetty terveellistä toukokuuta. Tavallisesti en innostu näistä saatika kestä mitään kuukausia kestäviä herkkulakkoja mutta tätä haastetta tuli pyöriteltyä mielestä koska tässä ei ole kyse kuukauden mittaisesta superdietistä tai niinkään siitä herkkulakosta vaan satsataan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Panostetaan toukokuun ajan (tai aloitetaan toukokuussa ja jatketaan pysyvästi) kaikenlaiseen hyvinvointiin. Eikö kuulostakin hyvältä? Joten listataan pari asiaa joihin aletaan panostamaan toukokuun aikana entistä enemmän.

Veden juonti on aina ollut minulle haasteellista. Töissä tulee puhuttua todella paljon ja työpäivien aikana tulee hörpittyä vettä tasaiseen tahtiin mutta mitenkäs sitten vapaa-ajalla? Nautitut juomat rajoittuu yleensä kahvikupilliseen siellä sun täällä. Ja se veden juonti vain unohtuu.

Joten tämä on ehdottomasti yksi asia jossa haluan nyt ryhdistäytyä. Aamuisin olen hörpännyt ison mukin kylmää vettä, ennen aamukahvia jonka koin ennen pakolliseksi heräämisrituaaliksi. Ja tuntuukin että päivä lähtee paljon paremmin käyntiin sen vesilasillisen jälkeen. Tuntuu kuin iso puristava panta yön jäljiltä poistuisi aina puristamasta otsaa. Joten tähän tulen ehdottomasti panostamaan jatkossakin!

Ja kesäthän on hedelmien ja marjojen kulta-aikaa joten aion kyllä ladata jääkaappiin ihanaa kylmää hedelmillä ja marjoilla maustettua vettä!

Liian lyhyet ja pätkittäiset yöunet ovat olleet jo vuosia minullle myös ongelma. Nyt viime päivät olen keskittynyt rauhoittumaan ja rentoutumaan kunnolla ennen peiton alle siirtymistä. Ja nukkumaan yritän siirtyä ilta kymmenen ja yhdentoista paikkeilla. Silti haasteellisuutta tuo vuorotyö ja ilta-aamu kombo ei aina salli minulle niin pitkiä yöunia kuin keho tarvitsisi, mutta yritän edes suurimman osan öistäni kiinnittää huomiota siihen, että herätyskellon ajastin seuravan aamun herätykseen näyttää yli 4 tai viisi tuntia.

Talvi pakkasella ja syksyisillä kasvoja piiskaavilla vesisateilla minusta kuoriutuu hyvin helposti joko sisällä nyhjöttäjä tai pelkästään salille suuntaava kuntoilija. Mutta aina keväisin kun ilmat paranee puraisee taas ulkoilukärpänen. Toki harrastan paljon hyötyliikuntaa koska en omista autoa ja julkiset ei täällä kulje yhtä hyvin kuin suurkaupungeissa, mutta silti nyt haluan alkaa panostaa ihan vapaa-ajan ulkoiluun. Laittaa musiikit korville ja mennä nauttimaan viilenevistä kevät illoista lenkkipoluille tai vaikka ystävien kanssa reippailemaan frisbee golf radalle.

Toukokuun haasteen aikana haluan myös panostaa fyysisen hyvinvoinnin lisäksi henkiseen puoleen. Talvi ja koko kevät ovat olleet täynnä kiireitä ja ihan rehellisesti sanottuna oma-aika ja rentoutuminen on jäänyt aivan taka-alalle. Nyt toukokuussa olen luvannut itselleni panostavani omaan henkiseen hyvinvointiin enemmän ja olen armollisempi ottamaan omaa-aikaa. Joku päivä lupaan pysähtyä vaikka työmatkalla pitämään mansikoiden syönti tauon kevät auringossa ja hengähtää ihan pienen hetken keskellä arkea.

Tiedän, että kiire ja vuorotyö on varmasti käytetyimpiä tekosyitä mitä säännölliseen ja terveelliseen ruokavalioon tulee. Terveellisyys ei ole minulle niinkään haasteellista mutta se säännöllisyys. Liian usein aamuisin uneliaisuus voittaa ja torkutan ihan viimeisille lähtöminuuteille asti ja aamupala tuppaa unohtumaan. Joten päivän ensimmäinen syöminen luisuu aina myöhälle iltapäivälle. Paha tapa josta nyt terveellisen toukokuun aikana aion päästä eroon! Joten toivottavasti jatkossa päivän aikana tulee nautittua säännöllisin väliajoin aamiaista, lounasta, lämpimiä aterioita ja iltapalaa.

BONUS:

Tämän hauskan bonuksen voisi yhdistää vaikka tuohon ulkoilun lisäämiseen. Nyt toukokuun aikana jumppaillaan yhdessä vaikka oman takapihan nurmikolla tai mökkipihalla. Punneruksia pusuilla ja yhteisiä harjoituksia kehonhallintaan. Yhteistä kivaa ja liikunnallista tekemistä ja lisänä ihanasta kevät säästä nauttimista. Tätä täytyy kokeilla!


Kuinka moni muu on innostunut tästä terveellisestä toukokuusta? Mihin terveellisyyteen liittyviin asioihin te panostaisitte? :)
(kuvat: weheartit.com)

Kommentit

 1. Olipa kiva postaus!!:) Täällä on myös hieman terveellisempi toukokuu, toki aina elän melkoterveelliseti, mutta nyt kun toukokuun lopussa on kisat, sitä haluaisi vielä vähän seuraavalle tasolle viedä liikuntaa ja terveellistä ruokailua! Me ollaan nyt tehty muutaman kerran noita parisuhde treenejä juuri ulkona, huippu tapa tehdä yhdessä ja vielä samalla tulee urheiltua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva pitää perus pohja terveellisenä mutta silti on kiva välillä lähteä tämmöisiin "kamppiksiin" mukaan :) noita pariskunta treenejä täytyy kyllä tehdä yhdessä! ! :)

   Poista
 2. Hei apua, min piti itsekin osallistua tähän, huom PITI :D Mun listalla oli lähestulkoot samat jutut, mitä ovat menneet entistä epäterveellisempään suuntaan tän kuun aikana, pitää varmaan ottaa tämä työn alle enskuusta... :P Nuo pariskuntatreenit olivat kiva idis, pitäisi yrittää ehdottaa tuollaista miehekkeellekin! Olisi kiva myös kuulla sun ns. tuloksista tän kuun jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D mutta eihän se nyt vaarallista ole jos myöhemminkin toteuttaa :D kiva jos säkin innostuit tästä haasteesta. Lähde ihmeessä mukaan mäkin haluaisin tulla sitten lukemaan sun fiiliksiä ;)

   Poista
 3. Ihana postaus! :) ♥ Mä en oo osallistunu terveelliseen toukokuuhun, mutta olen kyllä huomannut askelmittarista, että olen liikkunut ehkä tuplasti enemmän viime kuuhun verrattuna. Yritän silleen yleisesti ylläpitää hyviä tapoja, että jokainen kuukausi olisi tavallaan terveellinen toukokuu ;)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on sitten tapahtunut terveellinen toukokuu kuin itsestään :D Hienoa!

   Poista
 4. Tästä postauksesta tuli niin hyvä mieli! Terveellinen toukokuu tai no itsellä kesä on tarkoituksena :) Siis parantaa jo olemassaolevia hyviä tapoja vielä paremmiksi ja jatkuvammiksi! Mukana siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Kiva kun oot mukana :) tää on hyvä startti jatkaa myös kesän ja koko vuoden arjessa näitä pieniä terveellisiä juttuja :)

   Poista

Lähetä kommentti

Form for the Contact Page